Kanalizasyon çalışmasında faciadan dönüldü

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, belediyenin kanalizasyon çalışması sırasında metan gazından zehirlenen 4 işçi hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerden ikisinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kanalizasyon çalışmasında faciadan dönüldü
30 Haziran 2013 Pazar 22:56 tarihinde eklendi.
Olay, bugün saat 18.30 sıralarında, Yeni Sanayi Sitesi E Blok Cumhuriyet Cammi karşısındaki kanalizasyonda meydana geldi. Tıkanan kanalisazyon için Nazilli Belediyesi Fen İşleri'nde görevli belediye işçileri çalışma başlattı. Kanalizasyonun parsel bacasına inen Fahri Gül'den (46) bir süre ses çıkmaması üzerine ardından Ersoy Koşar (35) ve grubun çavuşu olan Uğur Şenol (47) içeri indi. Yaklaşık 3 metre derinliğe inen iki işçinin de rahatsızladığını belirtmesi üzerine yukarıda bekleyen işçilerden Ali Özdemir (43) arkadaşlarını ayaklarından tutarak yukarı çekmeye çalıştı. Bu sırada kendini iyi hissetmeyen Özdemir arkadaşlarını bırakıp telsizle durumu belediye santraline bildirdi. Özdemir'in gazdan etkilendiklerini ve yardım taleplerini anonsla bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. 
 
İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri baygın halde buldukları Özdemir ile itfaiye ekiplerinin maskeyle girdikleri kanalizasyonun parsel bacasından çıkardığı Fahri Gül, Ersoy Koşar ve Uğur Şenol'u ambulaslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerden Koşar ile Şenol'un bilinçlerinin kapalı olduğu ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.
 
Metan gazından etkilenen işçilerin yakınları hastaneye akın etti, Uğur Şenol'un hastaneye getirilişi sırasında kızı sedyenin üzerine sarılıp, gözyaşlarını tutamadı. Olayı haber alan Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, Yardımcısı Mesut Erdemir ile Fen İşleri Müdürü Halil İbrahim Topcu hastaneye gelerek bilgi aldı. Başkan Alıcık, "Arkadaşlarımız kanalisazyonda çalışma yaparken metan gazından etkilenmişler. Olayı haber alır almaz hastaneye geldim, sağlık drumları hakkında bilgi aldım. Tedavileri sürüyor" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA