Kanaması durdurulamayınca!..

İkinci çocuğunu dünyaya getirmek için özel bir hastaneye yatan ilköğretim okulu sınıf öğretmeni 30 yaşındaki Nurgül Kök, sezaryenle gerçekleşen doğum sonrası kanaması durdurulamayınca, yapılan müdehaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Kanaması durdurulamayınca!..
10 Temmuz 2013 Çarşamba 13:55 tarihinde eklendi, 1.474 kez okundu.
Ailesinin şikayeti üzerine Sakarya Cumhuriyet Savcılığı hastane hakkında soruşturma başlattı.
 
Adapazarı'nda Türk-İş İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Nurgül Kök, dün sabah ikinci çocuğunu sezaryenle dünyaya getirmek için Adapazarı'ndaki özel bir hastaneye yattı. Öğlen saatlerinde sezaryenle gerçekleşen doğumla Nurgül Kök kız bebeğini dünyaya getirdi. Ancak annenin başlayan kanaması, yapılan müdahalelere karşın durdurulamadı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde ameliyata alınan Nurgül Kök'ün 2 kez de kalbi durdu. Her seferinde tekrar kalbi çalıştırılan, ancak sağlık durumu gittikçe ağırlaşan Nurgül Kök, bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.
 
Nurgül öğretmenin cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken dünyaya getirdiği sağlıklı olduğu belirtilen kız bebeği ise yakınları tarafından gözyaşları içerisinde hastaneden teslim alındı. 
 
Öğretmen Nurgül Kök'ün ölümünün ardından yakınlarının şikayeti üzerine soruşturma başlatan Sakarya Cumhuriyet Savcılığı, hastane yetkililerinin ve doktorların ifadelerine başvurdu. Hastane yetlilieri ise olaya ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

DHA