Kanaryalar şampiyona için yarıştı

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları yarışması sona erdi.

15 Aralık 2013 Pazar 18:11 tarihinde eklendi.
 
Antalya'daki Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşen yarışmaya Antalya Kanarya Severler ve Yetiştirenler Derneği üyesi çok sayıda hayvan sever katıldı.

Birbirinden farklı birçok türün katıldığı yarışmada 10 bin kuş, renk, duruş, tüy, baş ve gövde kıvrımları gibi 28 farklı kategoride değerlendirildi. Aralarında İtalya'dan getirilen hakemlerin de bulunduğu jüri dereceye girenleri belirledi. Madalya ve kimlik kartları sahiplerine teslim edildi.
 
Dereceye giren kuşların İzmir'deki Türkiye şampiyonasında yarışacaklarını ve orada dereceye girenlerin İtalya'nın Bari kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacağını belirten Antalya Kanarya Severler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı Hilmi Süer, "Kendime ait bir dünya şampiyonluğu var, inşallah bu yıl da burada dereceye giren kuşlarla önce Türkiye, sonra da Dünya Şampiyonluğunu kazanacağız" dedi. Yarışmadan önce açılan fuarda ziyaretçilere kafes malzemeleri ve kuş satışı da yapıldı.

DHA