Kandil hatırası!

BDP lideri Selahattin Demirtaş ile BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in PKK’nın tepe yöneticileriyle çektirdiği fotoğraflar yayınlandı

Kandil hatırası!
10 Nisan 2013 Çarşamba 10:21 tarihinde eklendi, 1.128 kez okundu.

 

İmralı’da görüştükleri Abdullah?Öcalan’ın mektubunu Kandil’e götüren BDP lideri Selahattin?Demirtaş ile BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in PKK’nın tepe yöneticileriyle çektirdiği fotoğraflar yayınlandı. Örgüt hiyerarşisinde Karayılan’ın Bayık’ın üstünde olduğu anlaşılıyor.
 
BDP heyeti Kandil’e giderek Abdullah Öcalan’ın yazdığı metubu PKK’lı yöneticelere verdi. BDP’li vekillerle PKK’lılar arasındaki görüşmenin görüntüleri ise terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nın internet sitesinde yayınlandı. Bu fotoğraflarda BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Rohani Serhat, Sabri Ok, Sülbüs Peri, Nurettin Sofi, Delal Amed, Bahoz Erdal ve Rengin Botan yer aldı. PKK’lı yöneticiler tarafından BDP’lilere Öcalan’a iletilmek üzere bir mektup verildi.
 
İlk kez hepsi bir arada 
PKK’nın tüm tepe yöneticileri aynı karede ilk kez görüntülenirken, ilk kez milletvekilleri de böyle bir karede yer almış oldu. Bir başka karede de Cemil Bayık ile Murat Karayılan’ın masanın yan tarafında duran Demirtaş ile Önder’e bir şeyler anlattığı görülüyor. Bu karede, PKK içinde Abdullah Öcalan’dan sonra gelen isim sayılan Cemil Bayık’ın da yanda otururken, Karayılan’ın ortada yer alması dikkat çekti.