Kandil mektubunu onlar götürdü

Abdullah Öcalan' ın Kandil' e yazdığı mektubu DTK Başkanı Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk götürdü.

Kandil mektubunu onlar götürdü
27 Şubat 2013 Çarşamba 12:04 tarihinde eklendi, 1.013 kez okundu.

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan terörün sona ermesi için başlatılan süreçte 'çözüm taslağı' bulunun 20 sayfalık mektuplarını gönderirken kişileri ön plana almadı. Öcalan, BDP'ye gönderdiği mektupta 'BDP Eş Başkanlarına', Avrupa'ya gönderdiği mektupta 'Kongra- Gel Başkanlığına' ve Kandil'e gönderdiği mektupta ise 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına' ifadelerini kullanmayı tercih etti.

 
Geçen cumartesi günü İmralı Adası'nda BDP'li milletvekilleri ile görüştükten sonra Abdullah Öcalan, çözüm taslağının bulunduğu 3 mektup dün BDP'ye ulaştı. Mektupların kişilere değil, örgüte hitaben yazıldığı ortaya çıktı. Öcalan'ın mektuplarının muhatabı 'BDP Eş Başkanları', 'Kongra- Gel Başkanlığı' ve 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı' olduğu dikkati çekti. BDP, kendilerine hitaben yazılan mektubu değerlendirirken, 'Kongra-Gel Başkanlığına' yazılan mektubu PKK'nın Avrupa'daki yönetimine, 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına' yazılan mektubu da PKK'nın Kuzey Irak'taki Kandil Kampı'na ulaştıracak.
 
MEKTUPLAR GÜVENİLİR KİŞİLERLE GÖNDERİLECEK
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a teslim edilen mektupların, Avrupa ve Kandil'e BDP milletvekilleri ile değil, partinin tayin edeceği güvenilir kişilerce adreslere ulaştırılacağı ve cevaplarının ise aynı yolla BDP'ye getirileceği belirtildi. 
 
BDP'nin ise, Kandil ve Avrupa'dan gelen yanıtları, kendilerine yazılan mektubun yanıtı ile İmralı'ya göndereceği öğrenildi.
 
ÖCALAN, KANDİL'E EN SON 2011'DE MEKTUP YAZMIŞTI
 
Abdullah Öcalan'ın, son olarak Oslo görüşmeleri kapsamında 6 Temmuz 2011 tarihinde Kandile, 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı' başlığı adı altında 6 sayfalık bir mektup yazdığı belirtildi.
 
Daha sonra KCK operasyonlarında fotokopileri ele geçirildiği belirtilen mektupta Öcalan, İmralı Adası'nda devlet heyeti ile yaptığı görüşmeleri ele almıştı. Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektuptan kısa bir süre sonra 14 Temmuz 2011'de Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK saldırısı sonucu 13 asker şehit olunca Oslo görüşmeleri de sona ermişti.
 

DHA