Kanlı eylemler önlendi

DHKP/C’nin savcı Kiraz’ı şehit ettikten sonra emniyete ve TÜSİAD’a yönelik eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Eylemler sanıkların yakalanmasıyla engellendi

Kanlı eylemler önlendi
17 Ağustos 2018 Cuma 08:26 tarihinde eklendi.
DHKP/C’li teröristlerce şehit edilen İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümüne ilişkin açılan davanın iddianamesinde, örgütün yapacağı eylemlerin polis tarafından engellediği ortaya çıktı. Çatışmada ölen DHKP/C’li Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’a yardım ve yataklık iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Cengiz Özel ve Mustafa Kolçak’ın olaydan önce gizli denilen ‘karıncalar’ olarak adlandırılan aynı evde kaldıkları belirtildi. Yine aynı suçlarla yargılanacak olan Onur Duran ve Ali Ülgü’den çıkan dijital malzemelerin incelenmesi sonucunda ise şok detaylar tespit edildi. 
 
Hedefleri polis merkezleri 
 
22 Kasım’da ilk duruşması görülecek davanın iddianamesine göre terör örgütü çok sayıda eylem yapmaya hazırlanıyor. Örgütün polis kıyafeti giyerek eylem arayışı içerisinde olduğu belirtilirken, polis araçlarının çalınması, bu araçlara bomba yerleştirilerek Vatan Emniyet Müdürlüğü yerleşkesi veya Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne sokulmasının planlandığı belirtildi. İddianamedeki diğer eylemler de şöyle sıralandı:
 
İkişer kişilik motorize ekiplerin oluşturularak yunus kıyafeti ile emniyet birimlerine yönelik, özellikle belli noktalarda görev alan çevik kuvvet polislerine eylem.
 
Yunus ekiplerinin araç ve gereçlerinin hırsızlık süsü verilerek çalınması veya bayıltılarak teçhizatlarının, telsiz ve telefonlarının alınması, araçlarına uzaktan kumandalı bomba yerleştirilmesi, yunus ekibinin hırsızlık olduğu şüphesiyle ve telefon/telsizlerinin olmadığından en yakın polis merkezine gitmek zorunda kalacaklarından, araçlarına yerleştirilen bombanın gitmiş oldukları polis merkezinde ya da olay yerine çağrılan takviye ekiplerin gelmesiyle imha edilmesi. 
 
Susturuculu silahlarla polis merkezine sızıp içerdekileri etkisiz hale getirdikten sonra karakola yerleştirilecek bombanın TEM polislerinin gelmesiyle imha edilmesi.