Kanoyla denizde mahsur kaldılar

Muğla'nın Bodrum İlçesi Gündoğan Beldesi açıklarında, kiraladıkları kanoyla mahsur kalan 2 genç, 2 saat sonra Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı

Kanoyla denizde mahsur kaldılar
19 Temmuz 2013 Cuma 19:39 tarihinde eklendi.
İstanbul’dan Bodrum’a tatile gelen üniversite öğrencisi Yiğitcan Tuncer (18) ve arkadaşı Emir Ercan (24), bugün saat 15.00 sıralarında Gündoğan Beldesi Kızılburun Sahili’nden kiraladıkları kanoyla denize açıldı. Kıyıdan yaklaşık 1.5 mil uzaklaşan iki genç, rüzgar ve dalgalar nedeniyle geri dönemeyip, mahsur kaldı. Fener Adası açıklarında sürüklenen iki genci tesadüfen farkeden balıkçılar, durumu Sahil Güvenlik’e bildirdi.
 
Yalıkavak Beldesi’nde konuştu bulunan 302 Nolu Sahil Güvenlik Botu bölgeye sevk edildi. Kürek çekmekten bitkin düşen iki genç, Sahil Güvenlik botuna alınarak, iki saat sonra kurtarıldı. İki genç, Gündoğan Koyu’na getirildi. 
 
Burada karaya çıkartılan iki genç, buradaki başka bir su sporları işletmesine ait Netaş-2 adlı zodyak botla Gündoğan Balıkçı Barınağı’na götürüldü. Sahil Güvenlik, iki gencin kanoyu kiraladığı kişinin bulunması için çalışma başlattı. Kanoya ise el konuldu.

DHA