Kanser hastaları için saç bağışı

Lübnan'da kanser olduğu için kemoterapi tedavisi gören bayanlara destek amacıyla saç bağışı kampanyası başlatıldı.

Kanser hastaları için saç bağışı
05 Kasım 2012 Pazartesi 14:54 tarihinde eklendi, 2.740 kez okundu.

 

Kuaförlerde saçını kestiren bazı bayanlar, peruk yapılmak üzere saçlarını bağışlayarak kanser hastalarına destek veriyor. 
     
Cebel-i Lübnan kentinin Ed-Dabiyye bölgesinde bulunan bir güzellik merkezi tarafından kanser hastası bayanlara destek amacıyla saç bağışı kampanyası başlatıldı. Lübnanlı kadınlar arasında ilgi gören kampanya, diğer kuaförler tarafından da yürütülmeye başlandı. 
     
Kampanyayı başlatan Tony Mondalaq, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kanser hastalarına destek olmak ve insanların dikkatini bu hastalığa çekmek için kampanyayı başlattık. Yoğun ilgi görmesi nedeniyle kampanyayı hafta sonuna kadar uzattık. Daha fazla kişiyi teşvik etmek için de bağışçıların fotoğraflarını internet sayfamızda yayımlıyoruz'' dedi. 
     
Bağışlanan saçlarla kemoterapi sebebiyle saçları dökülen kanser hastalarına peruk yapılacağını ifade eden Mondalaq, gönüllülere saçlarının en az 10 santimetresini bağışlama şartı koştuklarını söyledi. 
     
Kampanyanın kızının fikri olduğunu dile getiren Mondalaq, kanser hastalarının birazcık bile olsa kendilerini iyi hissettirebilecek olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. 
     
Mondalaq, yapılan perukların Beyrut'taki Amerikan Hastanesi Çocuk Kanseri Merkezi'ne bağışlanacağını kaydetti.