Kanser hastalarına dağıtacak

Mersin'de balıkçıların ağına 2.5 metre uzunluğunda 'Camgöz' cinsi köpek balığı takıldı. Balığın ücretsiz olarak kanser hastalarına dağıtılacağı belirtildi.

Kanser hastalarına dağıtacak
24 Nisan 2014 Perşembe 15:26 tarihinde eklendi.
Balıkçılar tarafından Kıbrıs açıklarında yakalanan 2.5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 600 kilo ağırlığındaki köpek balığı, Mersin Balık Pazarı'nda tezgahta sergilenmeye başladı. Pazarda dev köpek balığı ile fotoğraf çektiren vatandaşlar ve balıkçılar, renkli görüntüler oluşturdu.
 
KANSER HASTALARINA DAĞITILACAK
 
Yakalanan balık hakkında bilgi veren Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, balığın sahillere inmediğini ifade etti. Polat, "Havalar ısındığı zaman bu balık yavrularını bırakır çeker gider. Tabii bu balıklar sahilde yaşayan balıklar değildir. Vatandaşlarımız korkmasınlar. Bu balık derin sularda yaşar. Sahilde yaşarsa çabuk ölür. Onun için tedirgin olmaya gerek yok" dedi.
 
Kanser hastalarının en çok tercih ettiği balığın köpek balığı olduğunu vurgulayan Polat şunları söyledi:
 
"Bu balıklar kanser hastası olan arkadaşlarımıza iyi geliyor. Dünyada her canlı kansere yakalanıyor ancak bu köpek balığı yakalanmıyor. Bu balıklara kanser enjekte ediyorlar ama hayvan bir hafta sonra üstünden bunu atıyor. Özellikle kanser hastası arkadaşlarımıza belirtelim. Eğer böyle bir hastalığınız varsa gelsinler derneğimize kayıtlarını yaptırsınlar. Çünkü bu balıkları yakaladığımız zaman derneğimize kayıtlı olan kanser hastalarına dağıtıyoruz. Bu balığı da şu anda derneğimize kayıtlı olan 600-700 kişiye dağıtacağız. Bu balıkları almaya kalksanız bulamazsınız. Parasını ödemeye çalışsanız ödeyemezsiniz. Biz Allah rızası için hastalarımıza bedavaya dağıtıyoruz."

DHA