Kanserle mücadelede Türk ve Yunan işbirliği

Dokuz Eylül Üniversitesi öncülüğünde kanserle mücadelede güç birliği yapılmasını sağlayacak 'İleri Cerrahi Onkoloji Konusunda Yunan-Türk Yaz Okulu' adlı kongrenin tanıtımı yapıldı.

Kanserle mücadelede Türk ve Yunan işbirliği
23 Ağustos 2013 Cuma 18:56 tarihinde eklendi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, "Bu kongreyle dünyanın pek çok yerinden gelen bilim adamlarıyla kansere karşı yeni klinik çalışmalar ve tedaviler konuşulup tartışılacak" dedi.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi öncülüğünde iki gün boyunca sürecek 'İleri Cerrahi Onkoloji Konusunda Yunan-Türk Yaz Okulu' kongresinin tanıtımı, düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

Toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Bölümü Kolorektal ve Pelvik Ünitesi Uzmanı Prof. Dr. Selman Sökmen, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Uzmanı, Ege Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çoker, Yunan 'Hipokrat' Onkoloji ve Görüntüleme Eğitim Topluluğu Başkanı Evgenia Halkia ve Yunanistan Pire Metaxa Kanser Hastanesi 1. Cerrahi Departmanı Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Bşakanı John Spiliotis katıldı.
 
YENİ ÇALIŞMALAR PAYLAŞILACAK
 
Yunan 'Hipokrat' Onkoloji ve Görüntüleme Eğitim Topluluğu, Yunanistan Pire Metaxa Kanser Hastanesi 1. Cerrahi Onkoloji Departmanı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Departmanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde düzenlenen kongre 6 ve 7 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Yunanistan'ın Sakız Adası'ndaki Aegean Üniversitesi İdari Bilimler Yüksekokulu Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek olan kongrede kanser konusunda yeni uygulanabilir cerrahi teknikler, tedaviler ve klinik çalışmalar paylaşılacak.
 
TÜRK YUNAN DOSTULUĞU PEKİŞECEK
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, planlanan kongrenin ana temasının çağın hastalığı kanser olduğunu söyledi. Türk ve Yunan dostluğunu pekiştirecek olan kongrenin bilim dünyasına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Rektör Füzün, "İnsanları en çok öldürün nedenleri 3K olarak isimlendiriyoruz.

Bunlardan ilki kazalar, ikincisi kalp ve üçüncü neden ise kanser hastalığıdır. Biz de bu 3K'dan biri olan kanser hastalığı için neler yapabileceğimizi ortaya koymak için çalışma yaptık. Bu kongreyle herkes elindeki verileri ortaya koyacak. Kanser alanında daha fazla neler yapabiliriz ona bakacağız. İki komşu ülke başta olmak üzere diğer ülkelerinde kanser konusunda cerrahi çalışmaları bu kongrede tartışılacak" dedi.

Kanser hastalığının ırk, dil veya cinsiyet ayrımı gözetmediğini belirten Prof.Dr. Füzün, tedavinin hangi ülkeden getirildiğine bakılmaksızın gereksinimi olan kişilere ulaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.
 
İKİ SENEDE BİR YAPILACAK
 
Yunanistan Pire Metaxa Kanser Hastanesi 1. Cerrahi Departmanı Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Başkanı John Spiliotis ise kansere karşı farklılıkları bir yana bırakarak benzerlikler ile hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Birincisi düzenlenen kongrenin iki senede bir yapılması için çaba sarf edeceklerini belirten Spiliotis, bu konudaki Türk ve Yunan iş birliğini geliştirmek istediklerini söyledi.
 
KONGREDE FÜZÜN DE KONUŞACAK
 
Yunan ve Türk bilim adamlarının kanser konusunda sunumlar yapacağı kongrede Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı George Creatas, Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi Cerrahi Uzmanı ve Rektör Yardımcısı Theodoros Liakakos, İtalya Milano Ulusal Onkoloji Enstitüsü Cerrahi Onkoloji Uzmanı Marcello Deraco ve Amerika Baltimore Saint Agnes Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Jesus Esquivel de konuşma yapacak.

DHA