Kanserli çocuklara kütüphane

Zonguldak'ta, üniversite öğrencilerinin başlattığı kampanya kapsamında toplanan kitap ve oyuncaklar ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocuklar için kütüphane ve oyun odası açıldı.

Kanserli çocuklara kütüphane
09 Mayıs 2013 Perşembe 19:57 tarihinde eklendi.

 

BEÜ Türk Dili Edebiyatı Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülay Karakök ve 6 arkadaşı, kanser tedavisi gören çocuklar için 'Bir tebessümün hikayesi kitap' sloganıyla kampanya başlattı.

Halk kütüphaneleri ve hayırseverlerin desteği ile toplanan kitap ve oyuncaklar ile BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi'nde bir oda kütüphane ve oyun odasına dönüştürüldü. Kütüphane ve oyun odasının açılışı, Başhekim Doç. Dr. Kemal Varım Numanoğlu, Hastane Müdürü Osman Demir ve üniversite öğrencilerinin de katıldığı törenle açıldı.

Gülay Karakök, kanserli çocukların tedavilerinde kitapların da önemli olacağına inandığını söyledi. Kampanyanın devamı olarak haftanın belirli günlerinde açılışı yapılan kütüphanede kanserli çocuklarla bir araya geleceklerini anlatan Karakök, "Herhangi bir sıkıntı olmazsa burada çocuklarımıza kitap okumak istiyoruz.

Amacımız, kitapları çocuklara sevdirmek. Onlar burada tedavi gördükleri için okula gidemiyor. Dolayısıyla öğrencilikleri farklı. Burada gönüllü öğretmenleri eşliğinde eğitim görüyorlar. Biz de eğitimlerine bir katkı sağlamak istedik" dedi.
 
Başhekim Doç. Dr. Kemal Varım Numanoğlu da üniversite öğrencilerinin çalışmasının, kanserli çocukların hayata tutunması ve eğitimleri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

DHA