Kapadokya bayrama dolu giriyor

Türkiye'nin peribacalarıyla ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya'da, beş günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluğun yüzde 90’a ulaşması bekleniyor.

Kapadokya bayrama dolu giriyor
23 Temmuz 2014 Çarşamba 10:29 tarihinde eklendi.

Bayram tatilinin kısa olması ve sıcak hava dolayısıyla yerli turistin sahil bölgelerini tercih etmesine karşılık bölgeye özellikle Çinli, Hindistanlı ve Brezilyalı turistler geleceği belirtiliyor.

Kapadokya bölgesinde, butik otelleriyle ünlü Nevşehir’in Göreme beldesindeki Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, bayram tatilinin beş gün olması ve sıcak hava dolayısıyla bölgedeki otel, motel ve pansiyonlara yerli halkın talebinin az olduğunu, buna karşılık yabancı turist yoğunluğu yaşanacağını söyledi. Bölgedeki otellerin haziran ve temmuz aylarında ancak yüzde 30-40 kapasiteyle çalıştığını belirten Durmaz, “Bayramda yüzde 90’ları yakalayacağız. Yerli fazla yok ama yabancı turist, bölgedeki tesisleri dolduracak. Bölgede şu anda ve bayramda Çinli yoğunluğu var. Bunun yanında Hindistan ve Brezilya’dan da yoğun biçimde gelenler oluyor. Sezon sonuna kadar böyle gideceğini tahmin ediyoruz. Bölgeye gelen Japon turist sayısında önemli bir düşüş var, Koreli ve Çinli turistlerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz.” dedi. Bayramdan sonra da yoğunluk yaşayacaklarını kaydeden Durmaz, “2014 yılının özellikle ilk aylarında, geçen yıla göre önemli oranda artış yaşandı ama sonraki aylarda bir durgunluk oldu. Yıl sonu itibariyle yüzde 10 civarında geçen yıla göre artışla kapatacağız gibi görünüyor. Ağustos ve eylül ayları tam dolu geçecek diye bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 


CİHAN