Kapadokya'da 2,5 milyon ziyaretçi

Türkiye'nin peri bacaları, kayadan oyma kilise ve evleriyle ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'yı 2011 yılında ziyaret eden turist sayısı 2,5 milyonu geçti.

Kapadokyada 2,5 milyon ziyaretçi
07 Ocak 2012 Cumartesi 11:19 tarihinde eklendi, 4.482 kez okundu.

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açık bulundurulan müze ve ören yerleri ile tarihi ve turistik merkezleri, 2011 yılının Ocak-Aralık döneminde yaklaşık 1,6 milyonu yabancı olmak üzere 2 milyon 511 bin 955 turist ziyaret etti.
    
Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde ise 1 milyon 492 bin 966'sı yabancı, 690 bin 4'ü yerli olmak üzere toplam 2 milyon 182 bin 970 turist ziyaret etmişti. Bölgede en çok ziyaret edilen mekanlar arasında Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Zelve ve Paşabağları ören yerleri ilk sıralarda yer aldı.
    
Mustafapaşa, Gülşehir Açıksaray, Çavuşin, El Nazar, Karanlık ve Gülşehir St. Jean kiliseleri, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş arkeoloji ve etnografya müzeleri, Hacıbektaş Atatürk Evi, Hacıbektaş Veli Müzesi ve Külliyesi, Derinkuyu, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirleri de yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık bulunduruluyor.
    
Ören yerlerinden elde edilen gelir de arttı

    
 Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, yaptığı açıklamada, turist sayısındaki artışın özellikle ilkbahar ve Ağustos ayında olduğunu, turist sayısına oranla, gelir miktarında da artış yaşandığını söyledi.
    
Ören yeri ve müzelerden yılda ortalama 10 milyon TL gelirin elde edildiği bölgede, bu yıl gelir artışında da bir miktar artışın gözlendiğini ifade eden Vali Savaş, daha çok döviz bırakan turiste yönelik nitelikli tesis sayısında artış olduğunu vurguladı.