Kapadokya'da cip safari

Kapadokya'da düzenlenen ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği cip safari turları eğlenceli ve heyecanlı geçiyor.

Kapadokyada cip safari
01 Nisan 2013 Pazartesi 15:14 tarihinde eklendi, 1.118 kez okundu.

 

Peribacaları arasına gizlenen muhteşem güzellikteki vadilerine sahip Kapadokya'da düzenlenen ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği cip safari turları eğlenceli ve heyecanlı geçiyor. Genelde Uzakdoğulu, Alman, İtalyan ve İspanyol turistlerin ilgi gösterdiği turlar saat 10.00 ile öğleden sonra saat 16.00’da başlıyor. Anlaşmaya göre turlar 1- 2 saat arasında yapılıyor. 
 
Tatilini Kapadokya’da geçiren turistler, katıldıkları cip safari turlarında yürüyerek veya normal araçlarıyla giremeyecekleri patika yollarda, vadi uzantılarında, yemyeşil köy bağları arasında, vadilerin arasından akan derelerde, vadilerin dik çıkış ve iniş imkanı sunan güzergahlarında gezinme ve doğa harikası yerleri fotoğraflama olanağı buluyor. 
 
SAFARİ GÜZERGAHI 
 
Cip safari satın alan turistleri saat 09.30 sıralarında otellerinden almaya başlayan tur şirketleri, saat 10.00'da Ürgüp İlçesi'ne bağlı Ortahisar Beldesi'nden yaklaşık 80 kilometre sürecek tura başlıyor. Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme Beldesi'nde vadiye giren cipler, Devrent, Paşabağı, Aşk Vadisi, Güllüdere, Güvercinlik Vadileri ile Üzengi Çayı’nda bulunan patika yollarda, peribacalarının, biçim, renk ve boyutları açısından farklılıklar göstererek etkileyici görünümler oluşturduğu, yeşillik, üzüm bağları ve meyve ağaçları arasında inanılmaz kaya oluşumlarını gözlemleme fırsatı sunuyor. 
 
Önemli kısmı vadi aralarındaki patika olan yollarda geçen safari kapsamında ciplerle ilerleyen turistler, birçok güzelliği keşfediyor. Ortahisar’da panoramik görüntüler bulunan seyir alanına girilmesi ile safari sona eriyor. Burada önceden hazırlanan özel yapım şampanyalar patlatılıp turistlere ikram ediliyor.Sonrasında turistler ciplerle otellerine bırakılıyor.
 
ALTERNATİF OLUŞTURUYOR
 
Cip safari hakkında bilgi veren Kapadokya Kaya Ballons firması Genel Müdürü Koray Yüksel, günde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 tur yaptıklarını söyledi. Yüksel, uzun ve kısa tur olmak üzere iki kategoride yaptıkları turlara genelde 20 araçla ve 80 kişilik grupların katılımının olduğunu, fiyatların ise 100-200 Euro arasında değiştiğini kaydetti.
 
Kapadokya’ya gelen turistlere sıcak hava balonu sonrasında alternatif program oluşturarak havadan, yürüyerek veya normal araçlarla girilmesi imkansız yerleri göstermek, yeni istihdam alanları oluşturmak, personele ek gelir sağlamak amacıyla cip safari turlarını başlattıklarını ve kısa sürede büyük ilgi ile karşılandıklarını ifade eden Yüksel, özellikle son bir yıldır cip safarinin alternatif turizm çeşitlerinden biri haline geldiğini vurguladı. 
 
TURİSTLER MEMNUN AYRILIYOR
 
Kapadokya'nın güzelliklerini yakından gördükleri turdan memnun ayrıldıklarını belirten turistler, "Çok güzel zaman geçirdik, çok eğlendik. Safariyi çok sevdik, çok heyecan vericiydi. Aynı Amerika’da kanyonlarda yapılan safariler gibiydi. Vadiler, bağlar, peribacaları harikaydı. Kapadokya’nın manzarası, patika yolları harikaydı. Buralara yine gelmek istiyoruz" dedi.

DHA