Kapalı otoparklar zehir saçıyor

Türkiye’deki 17 milyon 143 bin aracın 2,5 milyonunun muayenesiz olduğunu ve araçların yıllık muayenesini yaptırmamasını vergi borcu olması ve muayene ücretlerinin yüksekliğine bağladı.

Kapalı otoparklar zehir saçıyor
26 Mart 2013 Salı 11:21 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuşla ilgili yaptığı açıklamada, “Temiz bir çevre ve yol güvenliği için ülkemizdeki bütün araçların muayeneden geçmesi, egzoz emisyonlarının ölçülmesi gerekli. Ayrıca sirkülasyonu çok olan otoparklar iyi denetlenmeli.” dedi.
 
“ÇEVRECİ  ANLAYIŞ TEŞVİK EDİLMELİ”
 
Palandöken, LPG kullanımında ikinci büyük pazarın Türkiye olmasına rağmen eski LPG tesisatlarının kullanıldığını belirterek, “Yeni oto gaz sistemlerinin kullanılması çevre ve temiz hava için olumlu bir faktörken, asıl tehlike insanların yeterli havalandırmanın olmadığı kapalı otoparklardaki kirli havayı solumak zorunda kalmasıdır. Aslında temiz çevre dostu araçları en çok taşımacı esnafımız kullanmaktadır. Bu çevreci anlayışın yaygınlaşması için teşvik edilmesi de gereklidir.” diye konuştu.
 
“KAPALI OTOPARKLARA DİKKAT”
 
Kentlerdeki çarpık yapılaşmanın otopark sisteminin planlamaya göre değil göstermelik olarak yapıldığını ifade eden Palandöken, “Kapalı otoparklardaki filtre sistemi ve havalandırma sisteminin yeterli olmaması halkın sağlığını tehdit ediyor. Özellikle hamile ve küçük çocuklar ile astım ve benzeri hastalığı olanların kapalı otoparkları kullanması son derece tehlikeli.” şeklinde konuştu.

CİHAN