Kapıkule ve Hamzabeyli'de 4 kaçak yakalandı

Bulgaristan'a çıkış yapmak için Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda gelen bir otomobilin şoför koltuğunun altından arka tekerleğe kadar olan bölüme yapılan özel bölmede, Filistin uyruklu kaçak yakalandı.

Kapıkule ve Hamzabeylide 4 kaçak yakalandı
06 Mart 2013 Çarşamba 18:46 tarihinde eklendi.

 

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak isteyen başka bir TIR'da yük arasına gizlenen İran uyruklu 4 kaçak bulundu.
 
Türkiye'den Bulgaristan'a çıkış yapmak için Hamzabeyli Gümrük sahasına gelen ve Bulgaristan uyruklu Y.H.S.'nin kullandığı otomobil, gümrük personelince şüphe üzerine X-Ray cihazına sevk edildi. Yapılan X-Ray taraması neticesi aracın alt taban kısmında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine otomobil arama hangarına çekildi. Burada Gümrük Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği personelince yapılan aramada şoför koltuğunun altından arka tekerleğe kadar olan bölüme yapılan özel bölmede, Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Filistin uyruklu kaçak yakalandı.
 
Olayla ilgili Bulgaristan uyruklu sürücüsü Y.H.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, yakalanan kaçak sıırdışı işlemleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.
 
4 İRANLI YAKALANDI
 
Türkiye'den Bulgaristan'a gitmek üzere Kapıkule Gümrük sahasına gelen sürücü Y.Ö. yönetimindeki Türk plakalı TIR'da şüphe üzerine detaylı arandı. Dorseye takılı olan güvenlik mührünün kesilerek yapıştırıldığı tespit edilmesi üzerine dorsenin orta kısmında, yük arasına gizlenen İranlı 4 kişi bulundu.
 
Olayla ilgili olarak sürücü gözaltına alınırken, yakalanan İranlı kaçaklar sınır dışı işlemler için Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Soruşturma sürüyor.

DHA