Kaplan kafesine girdi, hastanelik oldu

Hayvanat bahçesindeki gezi treninden kaplanların bulunduğu alana atlayan adama Sibirya kaplanı saldırdı

Kaplan kafesine girdi, hastanelik oldu
22 Eylül 2012 Cumartesi 12:59 tarihinde eklendi, 4.211 kez okundu.

 

ABD’nin New York kentinde Bronx Hayvanat Bahçesi’nde hareket halindeki monoray trenden, vahşi hayvanların bulunduğu çitle çevrili alana atlayan adam Sibirya kaplanının saldırısına uğradı.
 
Yetkililer, Vahşi Asya hayvanlarının sergilendiği bölümde meydana gelen olayda, yanları açık olan trenden atlayan adamın, hayvanat bahçesi yetkileri tarafından kurtarılmadan önce 10 dakika boyunca kendisine saldıran Sibirya kaplanıyla mücadele ettiğini söylediler.
 
Adamın kaplanı kendisinden uzaklaştırmak için yangın söndürme aletini kullandığı, yine de bacak, kol, omuz ve sırtından ısırılmaktan kurtulamadığı, mücadelesi sırasında kolunu ve bacağını kırdığı belirtildi.
 
Hayvanat bahçesinin müdürü Jim Breheny, kaplanın pençelerinden kurtulan adamın şanslı olduğunu belirtirken, adama saldıran Başuta adlı 11 yaşındaki Sibirya kaplanın 3 yıldır Bronx’da yaşadığı kaydedildi.
Polis, hayvanat bahçesini tek başına ziyaret ettiği sanılan 25 yaşındaki adamın hastaneye kaldırıldığını ve durumunun ağır olduğunu açıkladı. Yanlış bir şey yapmadığı düşünülen kaplanın uyutulmayacağı da bildirildi.