Kaplan ve maymun yavruları ilgi odağı oldu

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ne yeni üyeler katıldı

Kaplan ve maymun yavruları ilgi odağı oldu
21 Temmuz 2014 Pazartesi 15:03 tarihinde eklendi.

Vatandaşların en çok ilgi gösterdiği bölümler arasında yer alan yırtıcı hayvanlar barınağındaki Bengal kaplanının dünyaya gelişi, sayıları giderek azalan türü için önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Dünyada yaklaşık 4 bin 500 civarında olan ve çoğunluğu Hindistan'da yaşayan Bengal kaplanları, 95 ile 110 gün arasında süren gebelik dönemlerinden sonra dünyaya geliyor. Doğduklarında 1 -2 kg civarında bulunan bu yırtıcı, yetişkin hale gelince 200 kilonun üzerine çıkabiliyor.

Daha çok örümcek maymun olarak bilinen Vervet maymunları ise 5 aylık gebelik süresinden geçtikten sonra dünyaya geliyor. Yetişkin boyları 40-50 cm, kiloları ise 4,5-5,5 kilo arasında değişiyor. 20 yıla kadar yaşayabilen bu maymun türleri Afrika'nın güney yarısı ile Batı Hint adaları gibi kısıtlı alanlarda hayatlarını devam ettirebiliyor.

YAVRU TİLKİLERE REHABİLİTASYON

Öte yandan yaklaşık 1 ay önce ihbar üzerine farklı yerlerde yaralı olarak bulunan iki tilki yavrusu, tedavilerinin ardından hayvanat bahçesindeki yerlerini aldı. Tedavileri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi Veterinerlik binasında yapılan tilkilerden birisine bacağı kırıldığı için pin takıldı. Tedavileri tamamlanan tilkiler, tamamen iyileşene kadar Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde misafir edilecek.


CİHAN