Kaplanları komandolar koruyacak

Hindistan'ın güneyindeki ormanlık bölgelere kaçak avcıların kaplanları yakalamalarını ve öldürmelerini engellemek için silahlı komandolar yerleştirilecek

Kaplanları komandolar koruyacak
05 Ocak 2012 Perşembe 09:06 tarihinde eklendi, 1.825 kez okundu.

 

Karnatak hükümetinden yapılan açıklamada, Karnataka ve Tamil Nadu eyaletleri arasındaki sınırda bulunan Bandipur ve Nagarhole milli parklarındaki başlıca iki kaplan koruma alanında, 54 komandodan oluşan Özel Kaplan Koruma Kuvveti'nin devriye gezeceği belirtildi. 
 
Aynı zamanda orman muhafızı gibi görevlendirilecek ekip, üç ay boyunca ormanda hayatta kalma, yakın dövüş ve silah eğitimi konusunda yoğunlaştırılmış eğitim aldı. 
 
54 kişilik bir başka kuvvetin de yakında diğer üç kaplan koruma alanına konuşlandırılacağı kaydedildi. 
 
Dünyadaki kaplan nüfusunun yarısından fazlasına ev sahipliği eden Hindistan, özellikle uluslararası kaçakçılık ve doğal yaşam alanlarının şehirleşmenin yanı sıra ormanların tahrip edilmesi yüzünden daralması nedeniyle bu hayvanların sayılarının azalmasını frenlemekte güçlük çekiyor. 
 
Hint hükümetinin kaplanların korunmasından sorumlu kurumu Project Tiger'ın 2010 sayımına göre ülkede bin 706 kaplan bulunuyor. 2006'da bu rakam bin 411, 2002'de 3 bin 700 idi. Ülkenin bağımsızlığına kavuştuğu 1947'de kaplan nüfusunun 40 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. 
 
En büyük kaplan nüfusuna sahip Karnataka eyaletinde ise toplam altı koruma bölgesinde 300 kadar kaplan yaşıyor.