Kaplumbağanın Meclis gezisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), siyasi tartışmalar devam ederken doğadan bir misafir ağırladı.

Kaplumbağanın Meclis gezisi
02 Haziran 2013 Pazar 11:35 tarihinde eklendi.
Meclis bahçesindeki kaplumbağa, görenlerin şaşkın bakışları arasında geziye çıktı. Zaman zaman bakışlar karşısında kabuğuna çekilen kaplumbağa, ara ara kafasını çıkararak çevreyi gözetledi.

Ortamı güvenli bulduğu vakitlerde ise yavaş adımlarla gezisini sürdürdü. Kaplumbağa, Meclis bahçesindeki gezisini tamamlayarak gözlerden uzaklaştı. 
 
Kaplumbağaların ömürleri, diğer hayvanlara nazaran daha uzun. Bir insandan bile daha uzun yaşıyorlar. İnsanların ortalama ömrü 70-80 yıl, kaplumbağaların ömrü ise 100-150 yıl arasında.

Kaplumbağalar açlığı da oldukça dayanıklı. Bilim adamlarına göre kaplumbağalar, öteki sürüngenlerle birlikte Mezozoik'in ilk dönemi olan Trias Çağı’nda ortaya çıktı.

200 milyon yıldan beri kaplumbağaların vücut yapıları önemli hiçbir değişikliğe uğramadı. Kaplumbağalar, dünyada soyu henüz tükenmemiş en eski hayvanlardan. Kaplumbağalar sık sık ölümsü bir uykuya dalıyor. Yaşadığı çevrede sıcaklık düşmeye başlayınca hayvan iyice uyuşup kalıyor. Kaplumbağalar, bol güneş ışığı alan kuru topraklarda kendine bir delik kazıp bütün kışı orada geçiriyor. Günümüzde, 250'ye yakın kaplumbağa türü bulunuyor.


CİHAN