Kar altında cirit keyfi

Erzincan da bulunan cirit takımları kar, kış demeden hazırlıkların devam ediyor.

Kar altında cirit keyfi
07 Ocak 2013 Pazartesi 12:04 tarihinde eklendi, 1.367 kez okundu.

 

Erzincan'da faaliyet gösteren cirit takımları soğuk havaya ve kar yağışına aldırış etmeden düzenlenecek olan turnuvalara katılmak için antrenman yapıyor. 
 
Erzincanlı ciritçiler, yurt genelinde düzenlenen turnuvalara, kar kış demeden antrenman yaparak hazırlanıyor. Kar üstünde ve soğuk havaya aldırış etmeyen ciritçiler, düzenli olarak çalışmalarını sürdürüyor.
 
Türkiye genelinde önemli başarılara imza atan Erzincanlı ciritçiler, 2013'te düzenlenecek turnuvalar öncesinde hazırlıklarına devam ediyor. Kar üstünde özel yetiştirdikleri atları ile antrenman yapan sporcular, soğuk havaya da aldırış etmiyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü karlı zeminde vatandaşlar da cirit gösterisini büyük zevkle izledi. 

 
 
Her hafta pazar günleri Fatih Mahallesi'nde bulunan cirit sahasında çalışmalarını sürdüren Erzincanlı ciritçiler bu hafta kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeden antrenman yaptılar. Karla kaplı zeminde at koşturan ve birbirleri ile kıyasıya mücadele eden sporcuların gösterileri vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Kar yağışı altında devam eden çalışmalar gün boyunca devam etti. 
 
        
Cirit sporunu daha da yaygınlaştırmak amacıyla Erzincan’da birçok cirit kulübünün kurulduğunu ifade eden sporcular, cirit sporunun kar üzerinde daha rahat oynandığını belirterek, “Ata sporumuz olan ciridi böyle kar üzerinde arkadaşlarla oynuyoruz. Erzincan’a faydalı olmasını istiyoruz. Büyüklerimizden de destek bekliyoruz. Antrenmanlarımızı yapıyoruz. Mayıs-haziran aylarında geleneksel spor dalları federasyonu tarafından düzenlenen karşılaşmalarımız var. Bunları da yağmurda olsa karda yağsa antrenmanlarımızı yapıyoruz. Yaz kış demeden cirit oynuyoruz. Kar yağışından dolayı ilgi biraz az ama yine de karşılaşmalarımızı yapıyoruz.” dedi.

CİHAN