Kar lastiği artık otomobillere de zorunlu

Emniyet Genel Müdürlüğü, 54 ilde ticari araçlardan sonra otomobillere de kış lastiği takma zorunluluğu getirdi.

Kar lastiği artık otomobillere de zorunlu
16 Aralık 2013 Pazartesi 17:17 tarihinde eklendi, 2.000 kez okundu.
1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak uygulama için trafik ekipleri denetimlerine başladı. Kurallara uymayan araçlara 77 lira idari para cezası kesildi. 
 
Denetimlerin başladığı noktalardan biri de Edirne oldu. Kışın sert geçtiği şehirde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. Yeni uygulama hakkında bilgi veren trafikten sorumlu Edirne Emniyet Müdürü Yardımcısı Metin Bahadır, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı genelge ile 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında hususi otomobiller de dahil olmak üzere bütün araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildiğini söyledi.
 
Edirne ilinde konuyla ilgili uygulama yapmaya başladıklarını anlatan Bahadır, “Sürücüler, kış lastiği takmadıkları zaman yollarda kalıyor. Yollarda kaldıkları zaman da kış lastiği takan ve diğer aparatları bulunan sürücülerin yola devam etmesine engel oluyorlar. Bunu önlemek için bu uygulamalara aralıksız olarak Edirne ilinde devam ediyoruz. Eksikliğin giderilmesi için sürücüye 7 gün süre veriyoruz. İkinci kontrolde kış lastiği takmadığı tekrar tespit edilmesi halinde bu sefer aracı otoparka bağlıyoruz. Kış lastiğini takması durumunda otoparktan çıkmasına izin veriyoruz." dedi.

CİHAN