Kar maskeli hırsızlar kuyumcudan 1.5 kilo altın çaldı

DENİZLİ'nin Çal İlçesi'ndeki bir kuyumcunun kepenk ve kilidini makasla keserek işyerine giren kar maskeli iki hırsız, 150 bin lira değerindeki 1.5 kilo altınla kayıplara karıştı.

Kar maskeli hırsızlar kuyumcudan 1.5 kilo altın çaldı
06 Şubat 2016 Cumartesi 15:17 tarihinde eklendi.
DENİZLİ'nin Çal İlçesi'ndeki bir kuyumcunun kepenk ve kilidini makasla keserek işyerine giren kar maskeli iki hırsız, 150 bin lira değerindeki 1.5 kilo altınla kayıplara karıştı. Hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. 
 
Olay, bugün saat 04.00 sıralarında, Çal Belediyesi Hizmet Binası'nın zeminindeki Belediye İşhanı'nda bulunan Karaçay Sarrafiye adlı kuyumcuda meydana geldi. Kar maskeli ve eldivenli oldukları belirlenen iki kişi, Mehmet Karaçay'a ait kuyumcuya, kilidini ve kepenklerini demir makasıyla keserek kapıyı levyeyle açarak girdi. Hırsızlardan biri gözcülük yaparken diğeri, işyeri sahibinin kasaya koymayarak tezgahta bıraktığı 150 bin lira değerindeki 1.5 kilo altın yüzük, bilezik ve kolyeyi çaldı. Hınsızlık sabah Mehmet Karaçay'ın işyerine gelmesiyle ortaya çıktı. Kilidinin ve kepenginin kesildiğini gören Karaçay, altınların da çalındığını görünce polise haber verdi. Polis olay yerine gelip inceleme yaptı. Polis işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarında yaptığı incelemede hırsızların iki kişi olduğunu ve kar maskesi taktıklarını belirledi. Hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.