Kar, Salı günü geri geliyor

Yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giren Türkiye'de hava sıcaklığı Marmara'da azalırken; bazı bölgelerde artış gösterecek. Kar yağışının Salı günü tekrar etkili olması bekleniyor.

Kar, Salı günü geri geliyor
26 Şubat 2012 Pazar 12:32 tarihinde eklendi, 1.817 kez okundu.

 

İstanbul'da ise yağış karla karışık şeklinde olacak.  Hava sıcaklığı bugün Marmara'da 1 ila 3 derece azalacak, diğer bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.
 
Meteoroloji'deki son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren güney ve batı kesimlerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak sabah saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri, gece saatlerinde İç Ege ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.
 
SICAKLIK YURT GENELİNDE ARTIYOR
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Çanakkale boğazında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Habertürk