Kar üstünde horon keyfi

Hafta sonu tatili için Abant Tabiat Parkı'na gelen Trabzonsporlu üniversite öğrencileri, göl kenarında çalan kemençe eşliğinde horon oynadılar.

Kar üstünde horon keyfi
09 Aralık 2012 Pazar 14:54 tarihinde eklendi, 2.009 kez okundu.

 

Hafta sonu tatili için değişik üniversitelerde okuyan Trabzonsporlu öğrenciler, geldikleri Abant Tabiat Parkı'nda hava sıcaklığının eksi 4 derece olmasına rağmen göl kenarındaki karın üzerinde kemençe eşliğinde horon oynayarak ısındılar. 
 
Bu arada, İstanbul ve Ankara'dan gelen tatilciler de göl etrafında faytonla tur atıp, ata binerek hafta sonu tatillerinin keyfini çıkardılar. 
 
Abant'a araçlarıyla gelen tatilciler ise göl çevresinde tur atarken kar ve buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. Buzlanma nedeniyle kayan bazı tatilcilerin araçları, köylülerin traktörlerinin yardımıyla kurtarıldı. 
 
Tatil için ailesiyle Abant'a gelen Metin Yıldız, her gün yüzlerce kişinin geldiği ve doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı'na yetkililer tarafından yeterince ilginin gösterilmediğini savundu. 
 
Kar ve buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadıklarını anlatan Yıldız, yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını beklediklerini söyledi.