Kara listedeki yemek şirketinden dava

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren OSM Restoran Öz Manisa Oluşum Gıda Yemek Üretim Hizmetleri Şirketi, isminin haksız yere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıkladığı taklit ve tağşiş yapan şirketler arasında yer aldığını ileri sürüp, hukuk mücadelesi başlattı.

Kara listedeki yemek şirketinden dava
26 Temmuz 2013 Cuma 19:35 tarihinde eklendi.
Şirket, kesilen 13 bin liralık para cezasının iptali için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne 'idari kararın iptali' için dava açtı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesinden duyurduğu et ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaların içerisinde yer alan Osb Restoran Öz Manisa Oluşum Gıda Yemek Üretim Hizmetleri Şirketi Müdürü Ogün Görüşken, restoranda basın toplantısı düzenledi.

2 Nisan'da alınan köfte numunelerinde binde 1 oranında tavuk Eti saptandığı ileri sürülüp, 13 bin lira para cezası verilen firma, Bakanlığa ateş püskürdü. Bakanlık tarafından verilen cezayı ödemediğini belirten Görüşken, ticari itibarlarını zedelendiğini öne sürerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne dava açtıklarını duyurdu.
 
SANAYİCİLER TİCARİ BAĞLARINI KOPARDI
 
Manisa'nın önde gelen sanayicilerine hizmet veren firmalarının adının lekelenmesinin ardında art niyet arayan Görüşken, kendilerine komplo kurulduğunu öne sürdü. Görüşken çıkan haberlerden dolayı hizmet verdikleri yabancı firmalardan 3'ünün restoranla ticari ilişkilerini kestiğini açıkladı.
 
DAVA SÜRECİ BAŞLADI
 
2 Nisan tarihinde alınan köfte numunesinden binde bir oranında tavuk Eti çıkmasının nedeni açıklayan Görüşken, "1 kilogram ette 1 gram civarındaki bir oranın, ticari kaygı ile yapılmış bir hileli üretimden ziyade tabak, tepsi, bıçak, gibi yemek hazırlamakta kullanılan aletlerden ya da dolapta yan yana durmasından kaynaklanacağı açıktır.

35 yıllık bir işletmenin böyle bir lekeyle karşı karşıya bırakılması bizi son derece üzdü. Tahlil sonuncunda çıkan orana bakıldığında binde birlik bir oranın bakanlığın sayfasında yer alması ve basında ifşa edilmesinin ardında bir art niyet olduğu kaçınılmazdır. Bu olaya dahil olan Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne idari para cezasının iptali için, diğer haklarımız saklı kalmak koşuluyla Manisa Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtık. Bizim vicdanımız son derece rahat" dedi.
 
'3 LİRAYA SATILAN DÖNERLER NE OLACAK'
 
Binde birlik bir oran nedeniyle şirketlerinin ismini bakanlık tarafından açıklanmasına anlam veremediğini kaydeden Görüşken, restoranda kullandıkları etlerin ünlü firmalardan alındığını ve titiz bir şekilde işlendiğini söyledi. Bakanlığın haksızlık yaptığını öne süren Görüşken, "Manisa'da 2-3 liraya döner satılıyor. Bunlar neden göz önüne alınmıyor? Asıl insanların sağlığıyla oynayanlar onlar. Kesinlikle 3 liraya et döner satamazsınız. Bakanlık öncelikle bu firmalarla uğraşsın" diye konuştu.

DHA