Karabuğday Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Karabuğday, içerisinde yüksek miktarda protein bulunan bir besindir. Ayrıca bu besinin içeriğinde doymamış yağ asitleri, antioksidanlar, aminoasitler, B1, B2 ve E vitaminleri yanı sıra magnezyum, vitamin, fosfor, bakır ve çinko içermektedir.

Karabuğday Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?
04 Ocak 2017 Çarşamba 21:04 tarihinde eklendi, 1.615 kez okundu.

Karabuğday, içerisinde yüksek miktarda protein bulunan bir besindir. Ayrıca bu besinin içeriğinde doymamış yağ asitleri, antioksidanlar, aminoasitler, B1, B2 ve E vitaminleri yanı sıra magnezyum, vitamin, fosfor, bakır ve çinko içermektedir. Yüksek lif oranıyla da dikkat çekmektedir. Bu özellikleriyle karaciğer yağlanması, kötü huylu kolesterol gibi hastalıklara için de çok faydalıdır. Karabuğday zayıflamak isteyenler içinde vazgeçilmez bir besindir.
 

Karabuğday Diyeti Nedir?
 

Karabuğday diyeti diğer adıyla greçka diyeti zayıflamak isteyenlere oldukça faydalıdır. Bu diyetin besin ve mineral değerleri yüksektir. Karabuğday diyeti programının sonunda 4 ile 10 kilo arasında kilo kaybı sağlanmaktadır. Ancak diyet tek tip beslenme şeklinden oluştuğu için vücudu multi vitaminlerle desteklemek gerekmektedir. Sağlık açısından bu diyeti uzun süreli olarak yapılması sakıncalıdır. En fazla 1 hafta yapılmalıdır. Bu süreçte az fazlalığı olan kişiler için daha uygundur. Ayrıca bu diyetle birlikte spor da yapılmalıdır ki sonuç daha kusursuz olsun. Böylece verilen kilolar da geri dönmeyecektir.
 

Karabuğday Diyeti Nasıl Yapılır?
 

Karabuğday diyeti en az 3 gün en fazla 7 gün yapılır. Bu diyeti yapmak için bazı kurallar çerçevesinde beslemenizde değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Bu diyete başlamadan önce 1 bardak karabuğdayı 1 buçuk su bardağı kaynar su ile ıslatarak demlemelisiniz. Bu karışıma tuz veya baharat katmamalısınız. Yaptığınız bu karabuğdayı ertesi gün acıktıkça tüketebilirsiniz. Ancak yatmadan 4 - 5 saat önce yemek işlemini bitirmelisiniz. Bunun yanında günde bir litre de kefir tüketmeniz gerekmektedir. Kefir, probiyotik içeren bir süt ürünüdür. Kefiri sütün mayalayarak elde edebilirsiniz. Tadı sodalı ayrana, kıvamı ise bozaya benzeyen fermente bir süt içeceğidir. Ayrıca köpürme özelliği de vardır. Diğer süt ürünlerine göre daha farklı bir tada ve ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Kefir sindirim sisteminiz için oldukça faydalıdır. Bu yüzden her gün tüketmeye özen göstermelisiniz. Ancak eğer tadını sevmez ve içemezseniz akşamları düşük yağ içeren yoğurt da tüketebilirsiniz.

 

Karabuğday ya da diğer adıyla grecka diyeti yapılırken bir diğer önemli konu ise bol bol su içmektir. Gün içinde en az 1,5 litre su tüketmelisiniz. Yeteri kadar su tüketirseniz mutlaka kilo kaybı sağlayabilirsiniz. Bütün bunların yanında yeşil çay, beyaz çay gibi bitki çayları da tüketebilirsiniz. Çay ve kahveyi çok fazla tüketmemelisiniz. Çok fazla şeker ihtiyacınız olur ise beslenmenize 1 ya da 2 tane meyve de ekleyebilirsiniz. Bu diyeti yapanların görüşleri için greçka diyeti yorumlarını okuyarak bilgi ya da görüş edinebilirsiniz.

 

 

Karabuğday Diyeti Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

Karabuğday içinde çok fazla protein içerdiği için kolay hazmedilir özelliği vardır. Bunun yanında vücuda çok fazla enerji verir. Bu yüzden fazla enerjinizi spor yaparak atmanız gerecektir. Ayrıca karabuğdayın miktarına da çok dikkat etmek gerekir. Fazla tüketilirse kilo vermek yerine daha çok kilo almış olursunuz.