Karabükspor, 3 puan hedefliyor

Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Gençlerbirliği deplasmanından iyi bir sonuçla dönmek istediklerini söyledi.

Karabükspor, 3 puan hedefliyor
06 Şubat 2014 Perşembe 20:39 tarihinde eklendi.
 
Kardemir Karabükspor, pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran teknik direktör Tolunay Kafkas, Gençlerbirliği'nin zor bir deplasman olduğunu söyledi.

Kendi sahasında iyi oynayan bir takımla karşılaşacaklarını ifade eden Kafkas, "Doğrusu bizim için zor bir deplasman. Ama bizde formdayız. Ligin 2'inci yarısına iyi bir başlangıç yaptık. Kasımpaşa'dan puan almak ve Elazığspor'u yenmek moral motivasyonumuzu çok yukarıya çekti. Gençlerbirliği'nin artı yönlerini iyi analiz ettik. Onlara tedbir alarak bu maçtan iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz" dedi.
 
'BİR ELİMİZLE YUKARIYA TUTUNDUK'
 
Ligde 4'üncü sırada yer alan takımın 32, kendilerinin ise 30 puanı olduğunu hatırlatan Kafkas, "Yukarıya bir elimizle tutunduk. Şimdi bundan sonraki maçlarla 2 elimizle tutunmak istiyoruz. Bu kolay değil. Zorluk derecesi çok yüksek maçlar oynayacağız.

Sahamıza büyük takımların gelecek olması bizim için bir avantaj teşkil ediyor. 2-3 maç kazanabilirsek başka şeyler konuşabiliriz. Galibiyetler ligdeki çehremizi değiştirebilir ya da orta sıralara oynatabilir. Biz yukarıya tutunmak istiyoruz" diye konuştu.
 
Kafkas, bir soru üzerine de hiçbir teknik direktöre rakip olma niyetinde olmadığını belirterek, "Ben kimseye rakip değilim. Karabükspor'u iyi yerlere getirmek için mücadele ediyorum. Huzurlu olmak benim için her şeyden önemli. Yeter ki Karabükspor iyi yerlerde olsun. Bizim için önemli olan budur" dedi.
 
Karabükspor'un devre arasında transfer ettiği Brezilyalı Jones Carioca da süper ligin sert ve zor bir lig olduğunu belirterek, "Bunu bilerek geldim. Umarım hocamızın istediği katkıyı yaparak takımımızın Avrupa'ya ulaşma hedefinde ben de katkı sağlayabilirim" dedi. 

DHA