Karabükspor'dan Elazığspor'a sert cevap

Kardemir Karabükspor Kulübü internet sitesinden yaptığı açıklamada, Sanica Boru Elazığspor'a cevap verdi.

03 Şubat 2014 Pazartesi 21:21 tarihinde eklendi.
Açıklamada, "Yiğit İncedemir tüm diğer futbolcularımız gibi futbolun yatarak değil ayakta kalıp mertçe mücadele edilerek oynandığı gerçeğinden hareketle davranmıştır" denildi.
 
Yiğit İncedemir'in, sakatlanan Pape Sow'a yönelik hareketini insanlık dışı bularak açıklama yapan Elazığspor'a, Karabükspor'dan cevap geldi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Elazığspor'un açıklamasının üzücü olduğu vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:
 
"Her ne kadar açıklamanın hedefi doğrudan doğruya Kardemir Karabükspor olmayıp müsabaka hakemleri ve TFF'ye yönelik olsa da özellikle futbolcumuz Yiğit İncedemir'i hedef alan yakışıksız ifadeler bizi bu açıklamayı yapmaya sevk etmiştir.

Yiğit İncedemir tüm diğer futbolcularımız gibi futbolun yatarak değil ayakta kalıp mertçe mücadele edilerek oynandığı gerçeğinden hareketle davranmıştır. Yiğit İncedemir, adı gibi yiğitçe mücadele eden, yüreğiyle oynayan 'adam gibi adam' tanımının en çok yakıştığı sporculardan biridir. Her şeyden öte birinci sınıf bir insandır."
 
Ligin ilk yarısında Elazığ'da oynanan karşılaşmada rakibin haksız bir penaltı ile 1 puan aldığı ileri sürülen açıklamada, "Haksızlık edebiyatı yapanların, Elazığ'daki karşılaşmada futbolcumuz Sebastian Puygreiner'in temas dahi etmediği Serdar Gürler'in beli kırılmışcasına kendisini yere atarak kazandıkları penaltıyla hak etmeden aldıkları 1 puan sonrasında da konuşmalarını beklerdik. Kardemir Karabükspor ligin en fair takımlarından birisidir, öyle davranmaya da devam edecektir" denildi.

DHA