Karacabey’de tarım fuarı açıldı

Bursa Karacabey Belediyesi ve Renkly Fuarcılık Pazarlama iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım Fuarı, törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Karacabeyde tarım fuarı açıldı
29 Mart 2013 Cuma 12:42 tarihinde eklendi, 1.562 kez okundu.

 

Bursa Karacabey Belediyesi ve Renkly Fuarcılık Pazarlama iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım Fuarı, törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılış öncesi tarımdaki sorunlara dikkat çeken konuşmacılar, her şeye rağmen umutlu olduklarını dile getirdi. 
 
31 Mart'a kadar sürecek tarım fuarında 140 firmanın tarım alet ve araçlarının yanı sıra bazı tarımsal kuruluşların stantları yer alıyor. Kapalı Kapalı Pazar Yeri'ndeki tarım fuarının açılışına CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, siyasiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
 
Karacabey'in ihtiyaç duyduğu Tarım Fuarı'nı ilçeye kazandırmaktan onur duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Ergün Koç, “Bu konuyu bana ileten yetkililerle yalnızca 2 dakika konuştuktan sonra Tarım Fuarı'nı Karacabey'e kazandırdık. Unutmayalım ki çiftçisiz ülke olmaz. Dünyada tarımla kalkınan hiçbir ülke olmadığı gibi, tarıma destek vermeyen ülke de yoktur. Ancak ne acıdır ki ülkemizdeki bu tarım politikalarıyla bir yere varamayız.” dedi.
 
Karacabey'in tarımda Güney Marmara'nın incisi olduğunu dile getiren Kaymakam Ahmet Yurtseven de emeği geçenlere teşekkür etti. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, Karacabey'in tarım ve hayvancılığın başkenti olacağını belirtirken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik de Karacabey'in tüm dinamikleriyle güçlü bir tarım potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
 
Karacabey'in tarımdaki önemine dikkat çeken Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Ancak soğan ve karpuz gibi ürünler artık ilçemizde çok azaldı. Ürünler para yapmayınca sıkıntılar da arttı. Her şeye rağmen, sanayicinin vatandaşın ayağına kadar gelmesi önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Karacabey Tarım Fuarı hizmete girdi. Tarım Fuarı pazar gününe kadar 10.00 – 22.00 arasında ziyaret edilebilecek.

CİHAN