Karacan operasyonunda ilginç gelişme

Karacan Grubu'na yapılan vergi operasyonunun başlamasına neden olan 6 şirket personeli, 'Olayın buraya geleceğini bilmiyorduk' diyerek ifadelerini geri çekti.

Karacan operasyonunda ilginç gelişme
22 Mart 2012 Perşembe 10:00 tarihinde eklendi.

 

Demirören Grubu ile ortak olarak Milliyet ve Vatan gazetelerini satın alan Karacan Grubuna yapılan vergi operasyonunda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Şikayetleriyle operasyonunun başlamasına neden olan Karacan Gurubundan 6 personel, "Olayın bu noktaya geleceğini bilmiyorduk" diyerek 15 Mart’ta ifadelerini geri çekti.

Karacan Grubu’nun, vergi borcu olmasına rağmen, gazetelerdeki ortaklığın devri karşılığında Demirören Grubu’ndan aldığı 6 milyon 500 bin lirayı yurt dışına çıkarmaya çalıştığı iddia edilmişti. İfadelerin geri çekilmesiyle tutuklu isimlerden Karacan Grubu’nun hukuk işlerini yürüten Yahya Göktaş ile noter Ayhan K.’nın serbest kalacakları belirtildi. Karacan Grubu’nun bankada el konulan parayı alabilmek için üst düzey bürokratlara ’rüşvet teklif ettiği’ iddiasında adı geçen bürokratların ifadelerinin alındığı öğrenildi.
 
Karacan Grubu’nda ofisboy, sekreter ve işçi olarak çalışan Coşkun K., Serdar G., Cemal P., Cemal S., NevzatA. Sabri C., Şubat ayında yapılan operasyon öncesi, savcılığa verdikleri ifadede "Bizi çağırıp ’Sizin adınıza şirket kuracağız’ dediler. Kabul etmedik. ’Sizi işten çıkarırız’ dediklerinde kabul etmek zorunda kaldık. Ancak daha sonra bu şirketlere vergi borcu geldi. Ödemelerini istediğimizde ise adamları tarafından darp edildik" diye ifade vermesiyle başlayan operasyon sırasında grup yöneticileri Ali Karacan ve Ömer Karacan’ın yurt dışında oldukları icin göz altına alınamadıkları belirtilmişti.
 
PARA İADE EDİLMEYECEK
 
Kendileri üzerine şirket kurulup vergi kaçırıldığını ihbar eden müştekilerin ifadelerini geri çekmesi üzerine yeni inceleme başlatıldı. Emniyet, müştekilerin herhangi baskıya maruz kalıp kalmadığını araştırırken, baskı olmaması halinde 6 kişi hakkında haksız suç isnadı ve adliyeyi meşgul etmekten dava açılacağı ifade edildi. Karacan Grubu’na ait bankada bulunan 6 Milyon 500 bin TL’nin vergi borcundan dolayı iade edilmeyeceği öğrenildi. 
 
Yeni Şafak