Karadağ heyeti Ankara’yı gezdi

Karadağ Bölgesel Gelişmeden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic ve beraberindeki heyet, Ankara’da temaslarda bulundu, şehri gezdi

Karadağ heyeti Ankarayı gezdi
31 Mayıs 2013 Cuma 11:02 tarihinde eklendi.

İlk olarak Ankara Kalkınma Ajansı’nı ziyaret eden Husovic ve beraberindeki heyet, ajansın Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve diğer yetkililerle görüştü.

Genel sekreter Doç. Dr. Asım Balcı, bu dost ve kardeş ülke ile bölgesel kalkınma deneyimlerini paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Balcı ayrıca bu toplantının bundan sonra yapılacak ortak çalışmalar için de bir adım olmasını umut ettiklerini söyledi.

Husovic de, Türkiye’de ve Ankara’da olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Husovic, kendisinin de Karadağ’da bölgesel gelişmeden sorumlu olduğunu ve özellikle Kalkınma Ajansı’nın deneyimlerini dinlemeyi bu sebeple çok önemsediklerini belirtti.

OSTİM'DE İNCELEME

Konuk heyet daha sonra OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdi. Rafet Husovic buradaki konuşmasında, Karadağ’da küçük sanayii harekete geçirmek istediklerini bildirerek, OSTİM’in güzel bir örnek olduğunu bildirdi. Husovic, Karadağ’da yabancı yatırımcılara yönelik teşviklerin çok cazip olduğunu kaydetti ve Türk yatırımcıları beklediklerini vurguladı.

Heyet, OSTİM’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında yapılan sunumu dikkatle izledi. Sunumun ardından söz alan OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da Karadağ ile mevcut tarihi ve kültürel ilişkileri ekonomik boyutta devam ettirmek arzusunda olduklarını bildirdi. OSTİM’in bir girişimcilik fabrikası olduğunu vurgulayan Aydın, bu modeli Karadağ’da uygulamak için yardıma hazır olduklarını belirtti.

İŞ MAKİNELERİ FUARI ZİYARETİ

Karadağ heyeti daha sonra KOMATEK Uluslararası İş ve İnşaat Makine, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı’nı ziyaret ederek, Ankaralı firmaların yaptığı çalışmaları görme imkanı elde etti. Karadağ heyeti temaslardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


CİHAN