Karadağ'da "Çayo" alarmı

Balkanlar'da aşırı soğuklar etkili olurken, Karadağ İçişleri Bakanlığı, yarın beklenen ve ülke meteoroloji uzmanlarının "Çayo" olarak adlandırdığı kötü hava koşulları nedeniyle vatandaşları uyardı.

07 Aralık 2012 Cuma 19:16 tarihinde eklendi.

 

İçişleri Bakanlığı'nda yapılan açıklamada, tüm belediyeler ve diğer kamu kurumlarının, ülkede yarın etkili olması beklenen kötü hava şartları konusunda dikkatli olmaları istendi.
 
Meteoroloji uzmanları, Karadağ'da yarın sabah soğuk hava ve kar yağışının etkili olacağını, ülkenin dağlık kesimlerinde hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Özellikle yüksek kesimlerde buzlanma ve etkili rüzgar nedeniyle sürücülerden dikkatli olmaları istenirken, kötü hava şartlarının pazar gününe kadar süreceği kaydedildi.
 
Bu arada, ülkedeki meteoroloji uzmanlarının son zamanlarda etkili olan basınç sistemlerine verdikleri isimler de dikkati çekti. Kasım ayının sonlarında yaşanan olumsuz hava şartlarına yol açan alçak basınç sistemine "Hasan" adını veren Karadağlı meteoroloji uzmanları, yarın etkili olması beklenen soğuk havayı da "Çayo" (ülkede yaygın bir erkek lakabı) olarak adlandırdı.