Karadeniz derbisi Rize'nin

PTT 1. Lig'in kapanış haftasında Spor Toto Süper Lig’e yükselmeyi daha önceden garantileyen Çaykur Rizespor sahasında konuk ettiği 1461 Trabzon'a 3-2 yenildi.

Karadeniz derbisi Rizenin
12 Mayıs 2013 Pazar 18:46 tarihinde eklendi.

Yeni Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşma öncesi 1461 Trabzon oyuncular sahaya çıkan Çaykur Rizesporlu futbolcuları alkışladı. Deplasman ekibinin centilmenliğine tribündeki seyirciler alkış tutarak destek verdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını 4’üncü dakikada Mustafa ve 35’te Yusuf ile bulduğu gollerle deplasman ekibinin 2-1 üstünlüğü ile bitti. Evsahibi ekipte 25’inci dakikada Sercan takımının ilk yarıdaki tek golünü kaydetti.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan evsahibi ekip 87’de Cenk Ahmet ile skoru eşitledi. 2-2. Maçın uzatma dakikalarında tekrar sahneye çıkan Yusuf 1461 Trabzon’a galibiyeti getiren golü kaydetti. 2-3. Ev sahibi ekip Cernat ile bir de penaltı atışından yararlanamadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 3-2 deplasman takımının galibiyeti ile bitti.

Çaykur Rizespor, ligi lider bitiren Kayseri Erciyesspor'un ardından 59 puanla ikinci sırada yer alarak gelecek sezon Spor Toto Süper Lig’de oynamaya hak kazandı. Çaykur Rizespor en son 2007-2008 sezonunda Süper Lig’de mücadele etmişti.


CİHAN