Karadeniz'de can pazarı!

Şile açıklarında batan ''Volgo-Balt 199'' adlı kuru yük gemisini arama çalışmaları sürüyor.

Karadenizde can pazarı!
04 Aralık 2012 Salı 12:25 tarihinde eklendi, 1.522 kez okundu.

 

Şile açıklarında batan ''Volgo-Balt 199'' adlı kuru yük gemisindeki 12 mürettebattan 1'i daha kurtarıldı. 
     
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saat 14.55'te, 1 mürettebatın daha ''Kıyı Emniyeti-1'' adlı hızlı tahlisiye botu tarafından kurtarıldığı bildirildi. 
     
Daha önce bir kişi ölü, 3 personel de sağ olarak çıkarılmıştı. Son kazazede ile birlikte sağ kurtarılan mürettebat sayısı 4'e yükselirken, kayıp personeli arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. 
     
Kilyos'ta sürüklenen gemi
     
Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Orakçı, Kilyos'ta makine arızası nedeniyle sürüklenen ''BBC Adriatic'' adlı geminin pozisyonunu koruduğunu belirterek, ''Hava biraz sakinleyince olay yerindeki römorkörümüzle bu gemiye müdahale edeceğiz'' dedi. 
     
Bu geminin mürettebatıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını belirten Orakçı, geminin makinesinin çalıştığını, iki demir attığını söyledi. 
     
Geminin kıyıya 150 metre uzaklıkta bulunduğunu, durumunu muhafaza etmesi halinde tehlike yaşanmayacağını anlatan Orakçı, ''Gemi zaten boş. Deniz kirliliği için alınması gereken tedbirler konusunda kaptana gerekli talimatlar verildi. Burada çok büyük bir sıkıntı beklemiyoruz'' diye konuştu. 
     
''Uyarılara rağmen her yıl yaşanıyor''- 
     
Salih Orakçı, uyarmalarına rağmen kış şartlarında bu sorunun hep yaşandığını ifade ederek, ''Her türlü hava raporu yayınlanıyor, her türlü veri akışı var. Kılavuz kullanımı seçeneği de sunuluyor. Bunları yaşamamamız gerekiyor. Bir anda ekranımızdan kaybolan bir gemi var. Buna üzülmemek mümkün mü-'' dedi. 
     
Orakçı, gece yarısına kadar havanın sakinleyeceği bilgisini aldıklarını, bu havada helikopterin uçmasının dahi zor olduğunu ifade ederek, ''Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak bütün imkanları sevk ettik ama tabii ki yaşadığımız normal bir hava durumu gibi değil. Tüm gemi kaptanlarının, yaşanan kış şartlarını dikkate alarak seyir yapmalarını, onlara verilen hizmetlerden faydalanmalarını istiyoruz. Karadeniz'in yoğun ve ağır hava şartlarını bilerek hareket etmeliler'' değerlendirmesinde bulundu.