Karadeniz'e girerek yılbaşını kutladı

Yeni yıl coşkusu ülkede farklı manzaralara sahne oldu.

31 Aralık 2012 Pazartesi 23:41 tarihinde eklendi.

 

Zonguldak'ta bir kişi 11 derece deniz suyu sıcaklığı bulunan Karadeniz'e girerek yılbaşını kutladı, Denizli'de bir genç, 2012'nin son saatlerinde kız arkadaşına sürpriz bir teklifte bulundu, yeni yılı Uludağ'da karşılayan Rus turistler ise 2013'e Türkiye'den 2 saat önce ülkeleriyle birlikte girdi. 
     
Yeni yılı denizde karşıladı
     
Kozlu beldesinde oturan Atanur Öner, beldede bulunan sahile gelerek deniz kenarında ısınma hareketleri gerçekleştirdi. Öner, daha sonra üzerindeki kıyafetleri çıkararak, 11 derece deniz suyu sıcaklığı bulunan Karadeniz'e girerek yüzdü. 
 
Denizde bir süre yüzen Öner, daha sonra sahile gelerek gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Her yılbaşı denize giriyorum. Öyle her yıl sağlık ve sıhhatle gidiyor. Herkesin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılda tek beklentim var. Yeteri kadar para ve sağlıktır. Şu an hiç üşümüyorum'' diye konuştu. 
     
Evlenme teklifinde bulunmak için 2012'nin son saatlerini bekledi
     
Denizli'de özel bir şirkette çalışan Mehmet Maşa, kız arkadaşı Zeliha Almaz ile tanıştıkları günden bu yana 2012'nin son gününde evlenme teklifi yapmayı düşündüğünü söyledi. 
 
Bunun için 10 ay beklediğini belirten Maşa, Akkonak mahallesindeki bir kafenin önüne masa kurarak kız arkadaşının iş çıkışında servisten inmesini bekledi. Almaz servisten iner inmez Maşa'nın hazırladığı masayla karşılaşınca şaşırdı. Aldığı alyansı kız arkadaşına uzatarak evlenme teklifi yapan Mehmet Maşa, yüksek bir sesle 'evet' cevabını aldı. 
 
Sokağın ortasında bir süre dans eden çifti çevredeki vatandaşlar tebrik etti. Evlenme teklifinin kendisi için sürpriz olduğunu belirten Zeliha Almaz, ''Çok şaşırdım. 2012 yılını mutlu bitirdik. Yeni yıla da daha mutlu haberlerle girmeyi diliyorum'' ifadelerini kullandı. 
     
Rus turistler yılbaşını 2 saat önce kutladı
     
Rus turistler, Türkiye ile ülkeleri arasındaki saat farkı nedeniyle Türkiye saatiyle 22.00'ye yaklaşırken konakladıkları otellerin lobilerinde toplanmaya başladı. 
 
Yanlarında getirdikleri tablet bilgisayardan liderleri Vladimir Putin'in ''yeni yıl'' mesajını da dinleyen Rus turistler, otel görevlilerinden televizyonda Rus kanallarını açmasını istedi. 
 
Turistler, ülkelerinde saat 00.00'a yaklaşırken geri sayıma başladı. Ülkelerinde saatin 00.00'ı göstermeye başlamasıyla Rus turistlerin coşkusu arttı. 
 
Sevinç çığlıkları atan Rus turistler, birbirlerini kutlayıp bol bol fotoğraf çektirdi.