Karaman Kalesi restore ediliyor

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Kalesi restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 milyon lira ödenek gönderildiğini söyledi.

Karaman Kalesi restore ediliyor
09 Temmuz 2013 Salı 10:04 tarihinde eklendi.

Karaman Kalesi’nde yapılan Temizlik ve Bilimsel Kazı Çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Koca, eski eserlerin geçmiş yıllardaki insanların düşünce inanç yaşayış ve yetenekleri hakkında bilgi verdiğini söyleyerek, "Geçmişi öğrenmek bugünü anlamamıza yardımcı olur. Ülkemiz toprakları bağrında binlerce yıldan beri yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış zengin bir coğrafya üzerindedir. Bu zenginlikleri koruyarak bakımlarını yaparak gelecek nesillere sağlam bir şekilde teslim etmek ise en önemli görevlerimizden biridir. Geçmişini bilmeyen ve anlamayan bir millet tarih sahnesinde hatalar yapmaya mahkûm olur. Devletimiz son yıllarda bu düsturla hareket ederek hem ülkemizde bulunan kültür varlıklarının, hem de ecdadımızın farklı topraklarda bulunan eserlerini tekrar imar etmeye veya ayağa kaldırmaya başlamıştır." dedi.

Karaman’ın yakın zamanda iki önemli çalışmaya ev sahipliği yapacağını dile getiren Koca, "Birincisi bu içinde bulunduğumuz Karaman Kalesi restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Bilimsel kazı ve temizlik çalışmalarının bitiminden sonra bu ödenek Karaman Kalesi’nin restorasyonu için kullanılacaktır. Kale üzerinde yapılan araştırmalar sonucu o bölgedeki ilk yerleşimin erken tunç çağına kadar uzandığı bilinmektedir.

Cumhuriyet dönemindeki en önemli restorasyon ve kazı çalışmaları şimdi başlayacaktır. Ben bu kazının ülkemiz turizmine ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Görev alacak hocalarımıza ve emeği geçecek olan herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.


CİHAN