Karamehmet'e ikinci şok!

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, el konulan Show TV ve BMC’de durumun vahim olduğunu belirterek, “Borç ödeme imkanının olmadığı görülüyor. Turkcell’e de gidebiliriz” dedi.

Karamehmete ikinci şok!
24 Mayıs 2013 Cuma 12:53 tarihinde eklendi, 1.172 kez okundu.

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, el konulan Show TV ve BMC’de durumun vahim olduğunu belirterek, “Borç ödeme imkanının olmadığı görülüyor. Turkcelle’e de gidebiliriz” dedi.

 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Çukurova Grubu'nun fona olan borcunun Show TV ve BMC'nin satışıyla geri ödenme imkanı bulunmadığını söyledi.
 
TMSF Çukurova Grubu'ndan alacaklarının tahsili amacıyla gruba ait AKS TV (Show TV) ve BMC'nin yönetimini geçen hafta devralmış, grubun doğrudan veya dolaylı varlıklarıyla ilgili inceleme ve araştırmaların yoğun şekilde devam ettiğini açıklamıştı.
 
TMSF ayrıca, Show TV ve BMC'nin en kısa sürede satılacağını duyurmuştu.
 
'VAHİM DURUMU GÖRDÜK'
Katıldığı bir konferans sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Show TV ve BMC'nin içine girdiğimizde vahim bir durum gördük, bunlarla alacaklarımızın tahsilinde zorluk çekeceğimizi düşündüğümüz için diğer varlıklara gittik. Show TV ve BMC ile borç ödeme imkanı olmadığı görülüyor, diğer varlıklarla ilgili değerlendirme devam ediyor" dedi.
 
CNBCE.COM