Karantinanın sona ermesini kutladılar

Batı Afrika ülkesi Liberya’da Ebola sebebiyle bir mahalleye uygulanan karantina 10 gün sonra dün kaldırıldı.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 17:08 tarihinde eklendi.

Başkent Monrovya’da tecrit edilmesine karşı ölümle sonuçlanan eylemlerin de yapıldığı West Point bölgesinde karantinanın kaldırılması danslarla kutlandı.

Bölgedeki dini liderlerden Rahibe Edwina Doe, “Ebola’nın burada olduğunu söylüyorlardı. Ama yolları kapattıklarından beri burada ölen kimseyi görmedik. Dua ve oruçlarımızla Tanrı’nın bunu engellediğine inanıyorum.” dedi.

Bölge sakinlerinden Alieu Sheriff ise Ebola diye bir hastalığın olduğunun reddetmediğini fakat bölgede kimsenin buna yakalandığına inanmadığını söyledi.

İş kadını Annie-Mae Lawson ise Liberya hükümeti ve devlet başkanının buraya gelerek kendilerinden özür dilemesini istedi. Gösteriler sırasında vurularak öldürülen gençlerin ailelerinden özür dilenmesi ve tazminat ödenmesi gerektiğini dile getirdi.

Samuel Kpan, 21 günlük karantina süresinin 10 günde sona erdirilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

West Point sakinleri, Ebola hastalarının bölgedeki karantina merkezine getirilmesine tepki göstererek merkezi yağmalamıştı. Hastaların merkezden ayrılmasının ardından hükümet de West Point'in karantina altına alınmasına karar vermişti.

Batı Afrika'da Ebola hastalığı sebebiyle 700'ü Liberya'da olmak üzere bin 500'den fazla insanın hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.


CİHAN