Karatay ''men'' kararı için ne dedi

Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süre ile meslekten men edildiği iddiası sosyal medyada en çok tartışılan konular arasında yer aldı. Türk Jinekoloji

Karatay men kararı için ne dedi
31 Temmuz 2015 Cuma 12:12 tarihinde eklendi.
Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süre ile meslekten men edildiği iddiası sosyal medyada en çok tartışılan konular arasında yer aldı. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin yaptığı başvuru sonrası alındığı iddia edilen 'men kararı'nı ise İstanbul Tabip Odası (İTO) yetkilileri doğrulamadı. Dr. Hasan Oğan, Karatay ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak alınan bir karar olmadığını aktardı.
 
AÇIKLAMAYI SİTESİNE KOYDU
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği konu ile ilgili açıklamasını internet sitesi üzerinden yaptı. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin İstanbul Tabip Odası’na müracaatı sonrasında Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süreyle meslekten men cezası kararına varılmıştır” denildi.
 
 
'KARAR ÇIKMADI SORUŞTURMA SÜRÜYOR'
Söz konusu açıklama özellikle sosyal medyada yoğun bir tartışmaya konu oldu. Prof. Dr. Karatay’a yönelik yapılan açıklamayı sorduğumuz İstanbul Tabip Odası eski yönetim kurulu üyesi Dr. Hasan Oğan, 15 günlük men cezası bilgisini doğrulamadı. Dr. Oğan, Oda’nın ilgili birimleri ile yaptığı temas sonrası verdiği bilgide, soruşturma sürecinin devam ettiğini aktardı. Dr. Oğan, söz konusu kararın alınabilmesi uzun süren bir soruşturma sürecine tabi olduğunu, İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu’ndan çıkacak olan kararın Türkiye Tabipler Birliği Onur Kurulu’ndan da geçmesi gerektiğine işaret etti.
Dr. Oğan, Prof. Dr. Karatay ile ilgili sürecin ise devam ettiğini vurguladı.