Karate Şampiyonası sona erdi

Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası, üç gün süren müsabakaların ardından sona erdi. 49 ilden yaklaşık 1200 sporcunun mücadele ettiği müsabakaların ardından yapılacak Milli Takım seçmelerinde, Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası kadrosu şekillenecek.

Karate Şampiyonası sona erdi
12 Ocak 2014 Pazar 14:33 tarihinde eklendi, 1.142 kez okundu.
Karate Federasyonu'nun 2014'teki ilk büyük organizasyonu olan Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası sona erdi.

Üç gün süren müsabakaların son gününde 21 Yaş Altı kategorisinde madalyalar dağıtıldı. 49 ilden yaklaşık 1200 sporcunun mücadele ettiği müsabakaları kalabalık bir seyirci topluluğu takip ederken, mücadele heyecanı, Teknik Kurul tarafından belirlenen isimlerin yer alacağı Milli Takım seçmelerine taşındı. 12 Ocak Pazar günü yapılacak seçme müsabakaları sonunda Şubat ayında Portekiz'de yapılacak Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası şekillenecek.
 
Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı şampiyonanın son gününde 21 Yaş Altı kategorisinde bayan ve erkeklerde sekiz siklette madalyalar sahiplerini buldu. Bayanlar kata finalinde Hazel Kıratlı'yı 3-2 mağlup eden Büşranur Kılıç, geçtiğimiz yılki üçüncülükten sonra Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Kübra Dişçi ile üçüncülüğü paylaşan Rabia Küsmüş, bir ay önce Düzce'de yapılan büyükler şampiyonasında da ikincilik madalyasını boynuna takmıştı.
 
ALİ SOFUOĞLU UNVANINI KORUDU
 
Madalyaların İstanbul'da kaldığı erkek katada son şampiyon unvanı ile mücadele eden Avrupa gençler ikincisi Ali Sofuoğlu, Muhammet Emre Öztürk ile verdiği birincilik mücadelesinden 5-0 galip çıkarak üst üste ikinci şampiyonluk madalyasını boynuna taktı. Bu siklette üçüncülük kürsüne Fatih Sadullah Selman ve İbrahim Enes Sefa çıktı.
 
BİR AYDA İKİ ŞAMPİYONLUK
 
Bayanlar kumitede mücadele eden Büşra Tosun, bir ay içerisinde yapılan iki önemli şampiyonada kürsünün ilk sırasını alarak önemli bir başarıya imza attı. Sakaryalı sporcu, 53 kilo finalinde geçtiğimiz yıl şampiyonu Sevil Baş ile karşılaştı. Rakibini 6-2 mağlup ederek Türkiye şampiyonu olan Büşra, Düzce'de yapılan büyükler şampiyonasında da 55 kiloda zirveye çıkmıştı.
 
+60 kiloda Avrupa ikincisi unvanı ile tatamiye çıkan Büşra Şeyda Turan, finalde karşılaştığı 95 doğumlu Hilal Nur Punar'ı mağlup ederek bu daldaki ilk Türkiye şampiyonluğunu elde etti. 60 kiloda Türkiye şampiyonu olan Aynur Angışhan ise Şanlıurfa'ya ilk ve tek madalyasını kazandırdı.
 
Erkekler kumite müsabakaları sonunda 68 kiloda Burak Uygur şampiyon olurken, 78 kiloda Uğur Aktaş, geçtiğimiz yılki ikinciliğinin ardından bu kez ilk sırayı alarak Türkiye şampiyonu oldu. +78 kiloda ise aynı takımın sporcularının mücadele ettiği finalde Ali Haydar Durademir'i 2-0 mağlup eden Mehmet Usda, şampiyonluk madalyasını boynuna astı.
 
EN BAŞARILI İL İSTANBUL
 
Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda üç gün süren şampiyonada İstanbul kulüplerinde mücadele eden sporcuların başarısı öne çıktı. Dağıtılan 112 madalyanın 25 il arasında paylaşılırken, 31'i İstanbul'da kaldı; 15'i Ankara'ya, 14'ü de Sakarya'ya gitti.
 
49 ilden sporcuların yer aldığı şampiyonada 25 ilin sporcuları ise İstanbul'dan madalyasız ayrıldı.

DHA