Karayılan'ın yerine Cemil Bayık

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı görevinden düşürülen Murat Karayılan PKK'nın sözde silahlı gücü HPG'nin başında görevlendirildi.

Karayılanın yerine Cemil Bayık
10 Temmuz 2013 Çarşamba 10:48 tarihinde eklendi, 3.158 kez okundu.
PKK'yı da bünyesinde barındıran Kürdistan Topluluklar Birliği'nde (KCK) sistem değişikliğine gidilirken, yıllardır Yürütme Konseyi Başkanı olan Murat Karayılan'ın yerine eş başkan olarak Cemil Bayık ve kadın yöneticilerden Bese Hozat getirildi. Karayılan ise örgütün silahlı kanadı Halk Savurma Güçleri'nin (HPG) başına getirildi.
 
Terör örgütü yanlısı yayın yapan Nuçe TV ve Fırat Haber Ajansı'nda yeralan haberlere göre Kandil'de 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Kongra-Gel genel kurulunda, KCK sisteminde değişikliğe gidildi. Türkiye, Suriye, Irak ve İran'daki Kürt bölgeleri ile yurt dışından 162 delegenin katıldığı toplatıda KCK sözleşmesine bağlılık yemini edildi.
 
KARAYILAN HPG'NİN BAŞINA GETİRİLDİ
 
Murat Karayılan'ın yıllardır başkanlığını yaptığı KCK Yürütme Konseyi başkanlık sisteminde, eş başkanlığa geçilme kararı alındı ve eş başkanlıklarına Cemil Bayık ile Bese Hozat seçildi. Karayılan ise örgütün silahlı kanadı HPG'nin başına getirildi.
 
ÖCALAN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
 
KCK Genel Başkanlığına ise İmralı Cezaaevi'nde ağırlaşırılmaş ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yeniden seçildiği yeni sistemde, Başkanlık Konseyi de oluşturuldu. Genel Kurulda, KCK sisteminin temel ayakları olan akademilerin, komün, kooperatif ve meclislerin hızla oluşturarak yaygınlaştırılması kararlaştırılırken; Demokratik Konfederalizm temelinde demokratik uluslaşmanın yaratılması ve demokratik özerkliğin inşasının tabandan örgütlendirilmesine dönük bir dizi kararın yanında, demokratik çözüm sürecinin Hükümetin olumsuz tavrına rağmen sürdürülmesi de kararlaştırıldı.

DHA