Karayollarının kenarları ağaçlandırıldı

Nevşehir merkez ile Avanos ilçesi arasındaki ulaşımın sağlandığı karayolunun kenarlarına 15 bin fidan dikildi.

Karayollarının kenarları ağaçlandırıldı
28 Kasım 2013 Perşembe 12:38 tarihinde eklendi.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, 2013 yılı dikim sezonunda ağaç dikim çalışmalarına yağmurlarında yağması ile birlikte başladıklarını belirtti.

Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu yıl ilk kez karayolu ağaçlandırma çalışmalarına da başladıklarını kaydeden Satırlı “Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu yıl 250 kilometrelik karayolu hattında ağaç dikimi için iş makineleri ile çukurlar kazılarak hazırlıklar tamamlandı. Avanos- Ürgüp ilçeleri arasındaki yeni açılan yol, Avanos ilçesi ile Kayseri il sınırı, Avanos ilçesi ile Nevşehir arası, Nevşehir- Aksaray il sınırı ile Avanos ilçesi - Göreme beldesi arasında bulunan karayolu hattındaki güzergahlarda fidanlar dikilecek” dedi.

İlk olarak Avanos ilçesi ile Nevşehir arasında bulunan bölünmüş karayollarının kenarlarında çalışma yaptıklarını kaydeden Satırlı, bu alanın 20 işçi ve teknik personelle toplam 15 bin akçaağaç, dişbudak, ıhlamur, iğde, katalpa, çınar ve yapraklı akçaağaç fidanları dikilerek ağaçlandırıldığını ve sulama işlemlerinin de yapıldığını söyledi.


CİHAN