Karda yalınayak

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne gelen mülteciler burada kurdukları derme çatma çadırlarda kar altında yaşam savaşı veriyor.

Karda yalınayak
09 Ocak 2013 Çarşamba 17:27 tarihinde eklendi, 3.090 kez okundu.

 

Çadırlarda yaşayan Suriyeli çocukların bazılarının çıplak ayakla dolaştıkları görülürken, özellikle çocukların hasta olduğunu belirten Suriyeliler ise bir kampa yerleşmek istediklerini söyledi.
 
Suriye'deki iç savaştan yasadışı yollardan kaçarak Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 aileden oluşan 100 mülteci Kızıltepe ile Şanlıurfa'nın Viranşehir arasındaki boş alana kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk havada derme çatma naylonlardan yapılan çadırlarda büyük güçlük içinde yaşayan sığınmacılar, yetkililerden yardım istedi. Özellikle bazı çocukların kar altında çıplak, terlik ve yırdık ayakkabılar giydikleri görülürken, çadırların içine kurulan sobalarla ısınmaya çalışıyor. 
 
Suriye'deki çatışma ortamından kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını belirten Hasan Ahmedi, çadırlarının içinin su dolduğunu belirterek, "Bu kışta evimizden yurdumuzdan olduk. Buraya gelip çevredekilerin de desteğiyle çadır kurup çadırların içerisinde çocuklarımızla birlikte yaşamaya başladık. Kar yağıyor ve hava çok soğuk. Bizlerin acil olarak elbise ve battaniye ihtiyacı var. Hayırseverler bize yardım ulaştırırlarsa çok dua ederiz" diye konuştu.
 
Sığınmacılardan Amine Ahmedi de çocuklarını hasta olduğunu ve kamplara yerleştirilmek istendiklerini söyledi.
 
Kızıltepe'de daha önce de çadırlarda yaşayan 150'ye yakın Suriyeli, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ve Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu'nun girişimleri ile YİBO pansiyonuna yerleştirilmişti.

DHA