Kardemir işçisine yüzde 20 zam

Karabük demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile Çelik-İş Sendikası arasındaki 11'inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Kardemir işçisine yüzde 20 zam
07 Ocak 2014 Salı 19:05 tarihinde eklendi.
2 yıl için ücretlerine yüzde 20 zam yapılacak işçiler, zam miktarını açıklayan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül'ü omuzlarda taşıdı.
 
Kardemir'de çalışan 3 bin 200 işçiyi ilgilendiren 2013-2014 toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kardemir Genel Müdürlüğü toplantı salonundaki imza töreninde Karabük Valisi İzzetin Küçük de bulundu. Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel ile Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, işçiye 2 yıl için toplam yüzde 20 zam öngören sözleşmeyi imzaladı. Fabrika ve sendika yöneticileri, imzaların atılmasından sonra fotoğraf çektirdi.
 
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, imza töreninin ardından fabrika önünde gündüz vardiyasından çıkan yaklaşık bin 500 işçiye yüzde 20'lik zammı açıkladı. İşçiler, 2013 zammının da 2014'e yansıtılacağını belirten Ali Cengiz Gül'ü omuzlarına alıp, 'Başkan nerede biz oradayız', 'İşçi Sendika omuz omuza' sloganları attı. Ali Cengiz Gül, Kardemir'i büyütmek, Türkiye'nin yıldızı yapmak için çalışırken, ekmekleri için de asla geri adım atmadıklarını söyledi. Kardemir'in, Türkiye'nin yükselen yıldızı olduğunu vurgulayan Gül, şöyle konuştu:
 
"Yükselen yıldıza Kardemir çalışanları eklenmediği sürece bu yıldızın bir anlamı olmaz. Yükselen bir yıldıza, çalışanların yükselen değerlerini eklemeye çalışıyoruz. Kardemir'de 3 milyon ton hedefine ulaştığımızda bana söylediğiniz rakamlara da erişilecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 2 yıl için yüzde 20'lik zam, Türkiye gerçeğinde çok önemli bir rakam. 17 Aralık operasyonu yaşandı.

Dolar bir günde fırladı. Türkiye ekonomisi ve Kardemir ekonomisi kırılgan değil. Eğer kırılgan bir ekonomimiz, kırılgan bir fabrikamız olsaydı belki bugünkü sözleşme sıkıntıya girecekti. Kardemir emin ellerde olduğu için, yönetim işçiye inandığı için bu sözleşme imzalanmıştır. Kardemir işçisi de Kardemir'in emin ellerde olduğunu gösterecektir."
 
Ali Cengiz Gül, konuşmasının ardından da omuzlara alınıp sendika temsilciliğine kadar taşındı.

DHA