Kardemir Karabükspor 1-1 Elazığspor

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Elazığspor, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 berabere biten maçta, rakibi Kardemir Karabükspor'a penaltı atışları sonucunda 4-2 üstünlük sağlayarak gruplara kaldı.

18 Aralık 2013 Çarşamba 00:06 tarihinde eklendi.

Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlikle tamamlanırken, ikinci devrede konuk Elazığspor daha istekliydi. 73. dakikada Kardemir Karabükspor ceza sahasında oluşan karambolde Emre Özkan, ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi ve Elazığspor'u 1-0 öne geçirdi.

Maçın son dakikalarında baskısını artıran Kardemir Karabükspor ise 89'da eşitliği yakaladı. Bu kez Samba Sow'un kendi kalesine attığı gol skoru 1-1'e getirdi. Bu golün ardından karşılaşma uzatmalara gitti.

Maçın uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Kardemir Karabükspor'da İlhan Parlak ve Ahmet İlhan, ilk iki penaltı atışlarından yararlanmadı. Ev sahibi ekipte Erdem Özgenç ve Emre Özkan ise penaltı atışından goller buldu.

Elazığspor ise Serdar Gürler, Moore, Samba Sow ve Köksal Yedek ile penaltı vuruşlarını gole çevirdi ve rakibi karşısında 4-2 üstünlük sağladı. Kardemir Karabükspor'un 5. penaltıyı atmasına gerek kalmadı. Konuk Elazığspor rakibine karşı 5-3 üstünlük sağlayarak turu geçen taraf oldu.


CİHAN