Kardemir Karabükspor modern tesislerine kavuşacak

KAKardemir Karabükspor CEO'su Hakan Ayvaz, gazetecilere Metin Türker Tesisleri'nde yapılan değişiklikleri gösterdi.

22 Ocak 2014 Çarşamba 23:44 tarihinde eklendi.

Ayvaz, düzenlediği basın toplantısında Hamzalar mevkiinde bulunan 103 dönümlük arsa üzerine yapılacak olan yeni kulüp binası ve sosyal tesisler ile yapımı devam eden Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu hakkında bilgiler verdi.

İlk olarak Metin Türker Tesisleri'nde yapılan değişiklikleri yerinde gösteren CEO Hakan Ayvaz, daha sonra idari binada basın toplantısı düzenledi.

Ayvaz, Karabükspor yönetiminin en büyük hedefinin Kardemir Karabükspor adına yakışır tesis kazandırmak olduğunu belirterek, "Tesislerimizi sportif başarıyı sağlamak adına bir dizi küçük dokunuşlarla etkisi büyük değişimler yaptık. Bunlar yeterli değil. Yeterli olması için kulübün ciddi bir tesise sahip olması gerekli. Gerek A takımı, gerekse alt yapısı ve diğer spor branşlarında başarı elde edilebilmesi için tesis alanında ilerleme kaydetmemiz gerekli.

Şuanda arazi ile çok ciddi bir yol kat edildi. 103 dönümlük arazinin tahsis aşaması yapıldı. Bu zor olan kısmıydı ve bunu başardık. Kalan kısım da kolay değil. Avam projeleri hazırlamaya başladık. Bizim için keyifli bir süreç başlıyor. Karabükspor’a yakışır güzel bir tesisi kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sonucu mümkün olan en kısa zamanda ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. 3 antrenman sahası, sporcular için rehabilitasyon ve sosyal alanlar, konaklama alanları düşünüyoruz.

A takımı için A'dan Z'ye bütün ihtiyacı gören bir tesis olacak. Böylece alt yapı için düşündüğümüz adımlarını daha net atacağız. Şuan bulunduğumuz tesisleri altyapıya bırakmayı düşünüyoruz. Alt yapıda orta vadede çok ciddi gelişim hedefliyoruz. Altyapıda da düzgün bir tesise sahip olduğumuzda orada yaptığımız çalışmaların meyvelerini elde edeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

KARABÜKSPOR, BELİRTİLEN TARİHE KADAR E-BİLET UYGULAMASINA GEÇECEK

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki çalışmalarının devam ettiğini belirten Ayvaz, "Elde olmayan sebeplerden dolayı inşaat ciddi uzadı. Şuan stadın kalan inşaatı ve yapılmakta olan kısımlar aslında bütün inşaatın büyük kısmı. Gördüğümüz tribünler yapılan işin küçük kısmı. FIFA standartlarına göre, takım otobüslerin kapalı alanlara girmesi için tünel inşaatları yapılıyor.

Güvenli bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Kalan kısmı az değil ve epeyce bir inşaat var. Hızlandırıldığı ve çok sıkı çalışıldığında bitirilebilir. Güvenlikle alakalı olarak 14 Nisan'da E-bilet uygulamasına geçiliyor. Bizim stadında o tarihten önce bitirilerek uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bunla ilgili ekipmanlar stada geldi ve montajı yapılarak E-bilet uygulamasına geçeceğiz." şeklinde konuştu.


CİHAN