Kardemir Karabükspor'da transfer

Transferi yılan hikayesine dönen 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Morten Gamst Pedersen nihayet resmi sözleşmeyi imzaladı. Pedersen 2 yıllık sözleşme imzalarken ilk idmanına da çıktı.

29 Ağustos 2013 Perşembe 21:36 tarihinde eklendi.


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor, 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Morten Gamst Pedersen ile resmi sözleşme imzaladı. Transfer çalışmalarını sürdüren Kırmızı- Mavililer Karabükspor, İngiltere ekibi Blackburn Rovers takımının formasını giyen 31 yaşındaki Norveçli orta saha oyuncusu Morten Gamst Pedersen ile Karabük’te görüştü.

Tesisleri ve Safranbolu’yu gezen Pedersen yönetimden düşünmek için ve takımı ile olan problemlerini çözmek için bir süre izin istemiş idi. Dün İngiltere’den gelen Pedersen bugün Karabük’e gelerek Kardemir Karabükspor Metin Türker tesislerinde 2 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı.

Norveç Milli Takımı'nın değişmez isimlerinden olan Pedersen, imzadan sonra takım ile birlikte Çamlık İdman sahasında idmana çıktı. İdman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pedersen, yeni bir macera için Karabük’e geldiğini belirterek, ”Türkiye'deki ilk maceram olacak, elimden geleni yapacağım. Umarım takımıma katkı sağlarım.”

Hazır mısın sorusuna ise Petersen, ”Eğer Futbol oynuyorsanız her zaman hazır olmamız gerekir. Gençlerbirliği maçında da ise 10 dakikada oynasam elimden gelenin en iyisini yaparım. Tolunay hocanın beni çok istediğini biliyordum. İngiltere'de çok futbol oynadım, yeni bir maceraya adım atmak istedim." dedi.

Kendisinin orta saha oyuncusu olduğu fakat orta sahada her yerde oynayabildiğini belirten Pedersen, Blackburn Rovers takımdan kanat oyuncusu olarak oynadığını ama kendisini orta saha da daha rahat hissetiğini sözlerine ekledi.

Pedersen, daha sonra takımla birlikte teknik ve taktik çalışması yaptı.


CİHAN