Kardeş şehirler yüzmede kupa için yarışacak

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF)'nca Olimpik Yüzme Günleri kapsamında Kahramanmaraş’ta düzenlenen Kardeş İller Yüzme Kupası yarışları başladı.

Kardeş şehirler yüzmede kupa için yarışacak
15 Şubat 2014 Cumartesi 14:35 tarihinde eklendi, 1.426 kez okundu.

12 Şubat kapalı yüzme havuzu'nda bu gün başlayan yarışlara Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Mersin'den 250 sporcu katılıyor. Kahramanmaraş ve çevre illerden yarışmaya katılan 9-14 yaş arası sporcular, Kardeş İller Kupası'nı elde etmek için kulaç atacak.

Açılış seremonisi’nin ardından konuşan TYF Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, Anadolu’da bilimsel temeller dayalı yüzücüler yetiştirmek için mücadele ettiklerini belirtti.

Kardeş iller projesinin lisanslı sporcu sayısını artıracağını kaydeden Bozdoğan, şöyle konuştu: "Kardeş iller projesinin, kardeşliğin sporcularla birbirine rekabeti ve bu tür şehirlerimizin birbirine teknik ve paylaşma yönünden, bu sporun gelişmesi, lisanslı sporcu sayısının artması için ideal bir proje olduğunu düşünüyorum. Şuanda 250’nin üzerinde sporcu var. Bugün baktığımız zaman; birçok yüzücülerimizin iyi derecede yarıştığını görüyoruz. Daha evvel bunları görmüyorduk. Anadolu illerinden de bazı sporcularımız bu proje nedeniyle 2016’dan sonra Türkiye’de söz sahibi olacağına inanıyorum. 7 bölgemiz var; Güneydoğu Anadolu bölgemizde altı il var. Her ay bir ilimizde bir günlük yarışlar düzenleniyor. Herkes birbiriyle fikir, bilgi alışverişinde, bulunuyor. Bilimsel temellere dayalı yüzmeyi oturtturmaya çalışıyorlar."

TYF Kahramanmaraş İl Temsilcisi Osman Çullu da Türkiye’nin uzun yıllar ulusları yüzme yarışmalarında büyükler kategorisinde temsil edildiğini hatırlatarak, "Türkiye Yüzme Federasyonu, çok uzun yıllar sonra çok büyük bir güzelliğe karar verdi. İlk defa bu sene uygulanan projeyle sporcularımız yarışıyor. Daha önce ulusal müsabakalara büyükler gidebiliyordu ancak gençler gidemiyordu. Burada şuanda 6 ilden 250 sporcu yarışıyor 50 hakem de görev yapıyor. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler olacak." diye konuştu.

Yarışmanın açılış seremonisine TYF Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, TYF Kahramanmaraş İl Temsilcisi Osman Çullu, vatandaşlar ve sporcular katıldı.
 


CİHAN