Kardeşinden alınacak ilikle yaşama tutunacak

Edirne'de 7 önce yakalandığı kan kanseri hastalığının 3 gün önce ölümcül seviyeye geldiğini öğrenen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Kaan Kulan, kendisinden bir yaş küçük olan kardeşi Şahan Kulan'dan alınacak ilikle hayata tutunacak.

Kardeşinden alınacak ilikle yaşama tutunacak
02 Ağustos 2013 Cuma 19:54 tarihinde eklendi, 1.047 kez okundu.
Kaan Kulan, "Her şeyden önce umutluyum, birçok insanda aranılan bir şey ilik. Kardeşimin olması güzel, bana yardımcı olacak. Burada kemoterapi almam gerekiyormuş ama ben nakilde nerede olacaksa, kemoterapi de orada olsun istiyorum” dedi.
 
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Kaan Kulan'a 7 ay önce Kronik Myeloid Kan Kanseri (KML) teşhisi konuldu. İlaçlı tedaviye başlayan Kulan'a, 3 gün önceki rutin kontrolün ardından, hastalığının çok ilerlediğini ve kısa sürede ilik nakli olmazsa hayatını kaybedeceğini söylendi. Yeşil kart çıkarılan Kaan Kulan, yaşamak için umudu olduğunu ve Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kendisinden bir yaş küçük olan kardeşi Şahan Kulan'dan alacağı ilikle nakilin yapılmasını istediğini söyledi.
 
Daha önce sağlık güvencesi olmadığı için 3 ay kadar hasta olmasına rağmen hastaneye gidemediğini anlatan Kulan, "Geçen kış hastalandım, kendimi iyi hissetmiyordum. Sağlık güvencemiz olmadığı içinde 2-3 ay hasta olarak gezmeye devam ettim. Sonra yardım ettiler, hastanede 1 ay yattım. Bu sırada KML teşhisi koydular. Kan değerlerim normale dönünde beni saldılar. Fakat 3 gün önce rutin kontrole geldiğimde hastalığımın yeni bir seviyeye geldiğini öğrendim. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu geldi. Her şeyden önce umutluyum, bir çok insanda aranılan bir şey ilik. Kardeşimin olması güzel, bana yardımcı olacak. Burada kemoterapi almam gerekiyormuş ama ben nakil nerede olacaksa, kemoterapi de orada olsun istiyorum" dedi.
 
'OĞLUMUN ÖLECEĞİNİ SÖYLEDİLER'
 
Üç gün önce rutin kontrole getirdiği oğlunun kan kanseri nedeniyle kısa sürede ilik nakli olmazsa öleceğini öğrendiğini anlatan anne 48 yaşındaki Asuman Mişokka ise "Oğlum çok genç, daha 21 yaşında" diyerek gözyaşı döktü. Herkesin duasını ve yardımını beklediğini söyleyen Mişokka, "Benim oğlum üniversite öğrencisi.

Bundan 7 ay öncesine kadar sağlık problemi hiç yoktu. Daha önce doğru dürüst hap içmişliği bile yoktu. Son geldiğimizde enfeksiyon aldığını söylediler, bazı değerlerinin yükseldiğini anladılar. Şimdi 3 gündür, uğraşıyorlar. Oğlumun günler ve haftalar içerisinde tedavi, kemoterapi ve ilik nakli olmazsa 'Kaybedeceksiniz oğlunuzu' dediler.

Oğlum şu an çok hasta burada ilik nakli olmadığı için ben Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde olmasını istiyorum. Kardeşinin iliği yüzde 100 uyuyor. Burada olacağına Akdeniz Üniversitesi'nde olsun istiyorum. Bizim sağlık güvencemiz olmadığı içinde ben yardım istiyorum. Akdeniz Üniversitesi yeşil kartlılar bakmıyormuş, fakat devletim araya giriyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'da destek veriyor. Herkesten dualarını bekliyorum" diye konuştu.
 
KARDEŞİNDEN İLİK ALACAK
 
Kaan Kulan, kendisinden bir yaş küçük olan ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan kardeşi Şahan Kulan'dan ilik alacak. Test sonuçlarında yüzde 100 uyumluğu belirlenen Şahan Kulan'dan, alınacak iliği en kısa sürede ağabeyi Kaan Kulan'a nakledilmesi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderileceği öğrenildi.
 
SAĞLIK BAKANI'NDAN YARDIM SÖZÜ
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne ziyaretleri sırasında Kaan Kulan'ın durumundan haberdar olarak hastanede ziyaret etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji bölümünde kalan Kulan'ı yatağında ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, gerekenin yapılacağını söyledi. Gazetecilerin hastane içerisinde kendisini görüntülemesini istemeyen Bakan Müezzinoğlu, çıkışta şu açıklamayı yaptı:
 
"Hastamızı ziyaret ettik, doktorlarımız takip ediyor. Burada yapılması gereken ne varsa yapılıyor. Nakil konusunda aile Akdeniz Üniversitesi'ni istiyor. Aile ne istiyorsa gereken yapılacaktır."

DHA